Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૧૦. પાપનિવારિયત્થેરઅપદાનં

    10. Pāpanivāriyattheraapadānaṃ

    ૪૪.

    44.

    ‘‘તિસ્સસ્સ તુ ભગવતો, દેવદેવસ્સ તાદિનો;

    ‘‘Tissassa tu bhagavato, devadevassa tādino;

    એકચ્છત્તં મયા દિન્નં, વિપ્પસન્નેન ચેતસા.

    Ekacchattaṃ mayā dinnaṃ, vippasannena cetasā.

    ૪૫.

    45.

    ‘‘નિવુતં હોતિ મે પાપં, કુસલસ્સુપસમ્પદા;

    ‘‘Nivutaṃ hoti me pāpaṃ, kusalassupasampadā;

    આકાસે છત્તં ધારેન્તિ, પુબ્બકમ્મસ્સિદં ફલં.

    Ākāse chattaṃ dhārenti, pubbakammassidaṃ phalaṃ.

    ૪૬.

    46.

    ‘‘ચરિમં વત્તતે મય્હં, ભવા સબ્બે સમૂહતા;

    ‘‘Carimaṃ vattate mayhaṃ, bhavā sabbe samūhatā;

    ધારેમિ અન્તિમં દેહં, સમ્માસમ્બુદ્ધસાસને.

    Dhāremi antimaṃ dehaṃ, sammāsambuddhasāsane.

    ૪૭.

    47.

    ‘‘દ્વેનવુતે ઇતો કપ્પે, યં છત્તમદદિં તદા;

    ‘‘Dvenavute ito kappe, yaṃ chattamadadiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, છત્તદાનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, chattadānassidaṃ phalaṃ.

    ૪૮.

    48.

    ‘‘દ્વેસત્તતિમ્હિતો કપ્પે, અટ્ઠાસિંસુ જનાધિપા;

    ‘‘Dvesattatimhito kappe, aṭṭhāsiṃsu janādhipā;

    મહાનિદાનનામેન, રાજાનો ચક્કવત્તિનો.

    Mahānidānanāmena, rājāno cakkavattino.

    ૪૯.

    49.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા પાપનિવારિયો 1 થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ;

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā pāpanivāriyo 2 thero imā gāthāyo abhāsitthāti;

    પાપનિવારિયત્થેરસ્સાપદાનં દસમં.

    Pāpanivāriyattherassāpadānaṃ dasamaṃ.

    કણિકારપુપ્ફિયવગ્ગો એકવીસતિમો.

    Kaṇikārapupphiyavaggo ekavīsatimo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    કણિકારો મિનેલઞ્ચ, કિઙ્કણિ તરણેન ચ;

    Kaṇikāro minelañca, kiṅkaṇi taraṇena ca;

    નિગ્ગુણ્ડિપુપ્ફી દકદો, સલલો ચ કુરણ્ડકો;

    Nigguṇḍipupphī dakado, salalo ca kuraṇḍako;

    આધારકો પાપવારી, અટ્ઠતાલીસ ગાથકાતિ.

    Ādhārako pāpavārī, aṭṭhatālīsa gāthakāti.







    Footnotes:
    1. વાતાતપનિવારિયો (સી॰)
    2. vātātapanivāriyo (sī.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact