Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૧૦. પાપનિવારિયત્થેરઅપદાનં

    10. Pāpanivāriyattheraapadānaṃ

    ૫૧.

    51.

    ‘‘પિયદસ્સિસ્સ ભગવતો, ચઙ્કમં સોધિતં મયા;

    ‘‘Piyadassissa bhagavato, caṅkamaṃ sodhitaṃ mayā;

    નળકેહિ પટિચ્છન્નં, વાતાતપનિવારણં.

    Naḷakehi paṭicchannaṃ, vātātapanivāraṇaṃ.

    ૫૨.

    52.

    ‘‘પાપં વિવજ્જનત્થાય, કુસલસ્સુપસમ્પદા;

    ‘‘Pāpaṃ vivajjanatthāya, kusalassupasampadā;

    કિલેસાનં પહાનાય, પદહિં સત્થુ સાસને.

    Kilesānaṃ pahānāya, padahiṃ satthu sāsane.

    ૫૩.

    53.

    ‘‘ઇતો એકાદસે કપ્પે, અગ્ગિદેવોતિ વિસ્સુતો;

    ‘‘Ito ekādase kappe, aggidevoti vissuto;

    સત્તરતનસમ્પન્નો, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.

    Sattaratanasampanno, cakkavattī mahabbalo.

    ૫૪.

    54.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા પાપનિવારિયો 1 થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā pāpanivāriyo 2 thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    પાપનિવારિયત્થેરસ્સાપદાનં દસમં.

    Pāpanivāriyattherassāpadānaṃ dasamaṃ.

    હત્થિવગ્ગો બાવીસતિમો.

    Hatthivaggo bāvīsatimo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    હત્થિ પાનધિ સચ્ચઞ્ચ, એકસઞ્ઞિ ચ રંસિકો;

    Hatthi pānadhi saccañca, ekasaññi ca raṃsiko;

    સન્ધિતો તાલવણ્ટઞ્ચ, તથા અક્કન્તસઞ્ઞકો;

    Sandhito tālavaṇṭañca, tathā akkantasaññako;

    સપ્પિ પાપનિવારી ચ, ચતુપ્પઞ્ઞાસ ગાથકાતિ.

    Sappi pāpanivārī ca, catuppaññāsa gāthakāti.







    Footnotes:
    1. વાતાતપનિવારિયો (?)
    2. vātātapanivāriyo (?)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact