Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā

    પારાજિકાદિઆપત્તિવણ્ણના

    Pārājikādiāpattivaṇṇanā

    ૩૩૯. નિબ્બચનમત્તન્તિ વેવચનમત્તં. સેસેતિ આદિતો સેસા મજ્ઝન્તા. પદન્તિ સિક્ખાપદં. સદ્ધાચિત્તં પસન્નચિત્તન્તિ અત્થો, ‘‘સન્તાચિત્ત’’ન્તિ વા પાઠો. અનાળિયન્તિ દલિદ્દં. કિઞ્ચાપિ ઇદં નિબ્બચનં ‘‘ગરુકં લહુકઞ્ચા’’તિઆદિપઞ્હે નત્થિ, ‘‘હન્દ વાક્યં સુણોમ તે’’તિ ઇમિના પન વચનેન સઙ્ગહિતસ્સત્થસ્સ દીપનત્થં વુત્તન્તિ વેદિતબ્બં. ‘‘આકાસો પક્ખિનં ગતી’’તિ ચ પાઠો અત્થિ, સો જાતિવસેન યુજ્જતિ. પક્ખીનન્તિ ઉજુકમેવ.

    339.Nibbacanamattanti vevacanamattaṃ. Seseti ādito sesā majjhantā. Padanti sikkhāpadaṃ. Saddhācittaṃ pasannacittanti attho, ‘‘santācitta’’nti vā pāṭho. Anāḷiyanti daliddaṃ. Kiñcāpi idaṃ nibbacanaṃ ‘‘garukaṃ lahukañcā’’tiādipañhe natthi, ‘‘handa vākyaṃ suṇoma te’’ti iminā pana vacanena saṅgahitassatthassa dīpanatthaṃ vuttanti veditabbaṃ. ‘‘Ākāso pakkhinaṃ gatī’’ti ca pāṭho atthi, so jātivasena yujjati. Pakkhīnanti ujukameva.

    પઠમગાથાસઙ્ગણિકવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Paṭhamagāthāsaṅgaṇikavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi / ૫. પારાજિકાદિઆપત્તિ • 5. Pārājikādiāpatti

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / પરિવાર-અટ્ઠકથા • Parivāra-aṭṭhakathā / પારાજિકાદિઆપત્તિવણ્ણના • Pārājikādiāpattivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / અસાધારણાદિવણ્ણના • Asādhāraṇādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / પારાજિકાદિઆપત્તિવણ્ણના • Pārājikādiāpattivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / પારાજિકાદિઆપત્તિવણ્ણના • Pārājikādiāpattivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact