Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā

    પારાજિકાદિપઞ્હાવણ્ણના

    Pārājikādipañhāvaṇṇanā

    ૪૮૦. ‘‘દુસ્સકુટિં સન્ધાયા’’તિ સહ દુસ્સેન વીતિક્કમનસ્સ સક્કુણેય્યતાય વુત્તં. લિઙ્ગપરિવત્તે પટિગ્ગહણસ્સ વિજહનતો સામં ગહેત્વા ભુઞ્જિતું ન વટ્ટતિ. કાકઊહદનં વાતિ કાકેન ઊહદનં વા. ‘‘તયો પુરિસેપિ ઉપગન્ત્વા’’તિ પાઠસેસો.

    480.‘‘Dussakuṭiṃ sandhāyā’’ti saha dussena vītikkamanassa sakkuṇeyyatāya vuttaṃ. Liṅgaparivatte paṭiggahaṇassa vijahanato sāmaṃ gahetvā bhuñjituṃ na vaṭṭati. Kākaūhadanaṃ vāti kākena ūhadanaṃ vā. ‘‘Tayo purisepi upagantvā’’ti pāṭhaseso.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi / ૨. પારાજિકાદિપઞ્હા • 2. Pārājikādipañhā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / પરિવાર-અટ્ઠકથા • Parivāra-aṭṭhakathā / (૨) પારાજિકાદિપઞ્હાવણ્ણના • (2) Pārājikādipañhāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / પારાજિકાદિપઞ્હવણ્ણના • Pārājikādipañhavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / પારાજિકાદિપઞ્હાવણ્ણના • Pārājikādipañhāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / (૨) પારાજિકાદિપઞ્હાવણ્ણના • (2) Pārājikādipañhāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact