Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૩. પરમન્નદાયકત્થેરઅપદાનં

    3. Paramannadāyakattheraapadānaṃ

    .

    9.

    ‘‘કણિકારંવ જોતન્તં, ઉદયન્તંવ ભાણુમં;

    ‘‘Kaṇikāraṃva jotantaṃ, udayantaṃva bhāṇumaṃ;

    વિપસ્સિં અદ્દસં બુદ્ધં, લોકજેટ્ઠં નરાસભં.

    Vipassiṃ addasaṃ buddhaṃ, lokajeṭṭhaṃ narāsabhaṃ.

    ૧૦.

    10.

    ‘‘અઞ્જલિં પગ્ગહેત્વાન, અભિનેસિં સકં ઘરં;

    ‘‘Añjaliṃ paggahetvāna, abhinesiṃ sakaṃ gharaṃ;

    અભિનેત્વાન સમ્બુદ્ધં, પરમન્નમદાસહં.

    Abhinetvāna sambuddhaṃ, paramannamadāsahaṃ.

    ૧૧.

    11.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, પરમન્નમદિં 1 તદા;

    ‘‘Ekanavutito kappe, paramannamadiṃ 2 tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, પરમન્નસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, paramannassidaṃ phalaṃ.

    ૧૨.

    12.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા પરમન્નદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā paramannadāyako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    પરમન્નદાયકત્થેરસ્સાપદાનં તતિયં.

    Paramannadāyakattherassāpadānaṃ tatiyaṃ.







    Footnotes:
    1. પરમન્નં દદિં (સી॰), પરમન્નમદં (સ્યા॰)
    2. paramannaṃ dadiṃ (sī.), paramannamadaṃ (syā.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact