Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā

    ૫. પરિભોગમયપુઞ્ઞકથાવણ્ણના

    5. Paribhogamayapuññakathāvaṇṇanā

    ૪૮૫. તસ્સા લદ્ધિયાતિ પઞ્ચન્નં વિઞ્ઞાણાનં સમોધાનં હોતીતિ લદ્ધિયા. એતેસન્તિ વત્તમાનચિત્તપરિભોગમયપુઞ્ઞાનં.

    485. Tassā laddhiyāti pañcannaṃ viññāṇānaṃ samodhānaṃ hotīti laddhiyā. Etesanti vattamānacittaparibhogamayapuññānaṃ.

    ૪૮૬. અયં વાદો હીયતિ પરિભોગસ્સેવ અભાવતો. ચાગચેતનાય એવ પુઞ્ઞભાવો, ન ચિત્તવિપ્પયુત્તસ્સ. એવન્તિ ઇમિના પકારેન, અપરિભુત્તે દેય્યધમ્મે પુઞ્ઞભાવેનાતિ અત્થો. અપરિભુત્તે દેય્યધમ્મે પુઞ્ઞભાવતો એવ હિ પુથુજ્જનકાલે દિન્નં અરહા હુત્વા પરિભુઞ્જન્તે તમ્પિ પુથુજ્જને દાનમેવાતિ નિચ્છિતં. પરવાદીપટિક્ખેપમુખેન સકવાદં પતિટ્ઠાપેતિ પઠમો અત્થવિકપ્પો, દુતિયો પન ઉજુકમેવ સકવાદં પતિટ્ઠાપેતીતિ અયમેતેસં વિસેસો.

    486. Ayaṃ vādo hīyati paribhogasseva abhāvato. Cāgacetanāya eva puññabhāvo, na cittavippayuttassa. Evanti iminā pakārena, aparibhutte deyyadhamme puññabhāvenāti attho. Aparibhutte deyyadhamme puññabhāvato eva hi puthujjanakāle dinnaṃ arahā hutvā paribhuñjante tampi puthujjane dānamevāti nicchitaṃ. Paravādīpaṭikkhepamukhena sakavādaṃ patiṭṭhāpeti paṭhamo atthavikappo, dutiyo pana ujukameva sakavādaṃ patiṭṭhāpetīti ayametesaṃ viseso.

    પરિભોગમયપુઞ્ઞકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Paribhogamayapuññakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૬૭) ૫. પરિભોગમયપુઞ્ઞકથા • (67) 5. Paribhogamayapuññakathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૫. પરિભોગમયપુઞ્ઞકથાવણ્ણના • 5. Paribhogamayapuññakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૫. પરિભોગમયપુઞ્ઞકથાવણ્ણના • 5. Paribhogamayapuññakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact