Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૩-૫. પરિહાનસુત્તાદિવણ્ણના

    3-5. Parihānasuttādivaṇṇanā

    ૩૮૯-૩૯૧. તતિયે પરિહાનં હોતીતિ પુગ્ગલવસેન પરિહાનં હોતિ. યો હિ બુદ્ધેસુ ધરન્તેસુપિ ચત્તારો સતિપટ્ઠાને ન ભાવેતિ, તસ્સ સદ્ધમ્મો અન્તરહિતો નામ હોતિ દેવદત્તાદીનં વિય. ઇતિ ઇમસ્મિં સુત્તે તસ્સ પુગ્ગલસ્સેવ ધમ્મન્તરધાનં કથિતં. ચતુત્થપઞ્ચમેસુ સબ્બં ઉત્તાનમેવ.

    389-391. Tatiye parihānaṃ hotīti puggalavasena parihānaṃ hoti. Yo hi buddhesu dharantesupi cattāro satipaṭṭhāne na bhāveti, tassa saddhammo antarahito nāma hoti devadattādīnaṃ viya. Iti imasmiṃ sutte tassa puggalasseva dhammantaradhānaṃ kathitaṃ. Catutthapañcamesu sabbaṃ uttānameva.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
    ૩. પરિહાનસુત્તં • 3. Parihānasuttaṃ
    ૪. સુદ્ધસુત્તં • 4. Suddhasuttaṃ
    ૫. અઞ્ઞતરબ્રાહ્મણસુત્તં • 5. Aññatarabrāhmaṇasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૩-૫. પરિહાનસુત્તાદિવણ્ણના • 3-5. Parihānasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact