Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ચૂળવગ્ગપાળિ • Cūḷavaggapāḷi

    ૭. પરિમાણાદિવારઅટ્ઠકં

    7. Parimāṇādivāraaṭṭhakaṃ

    ૧૮૦. ‘‘ઇધ પન, ભિક્ખવે, ભિક્ખુ સમ્બહુલા સઙ્ઘાદિસેસા આપત્તિયો આપજ્જિત્વા પરિમાણા અપ્પટિચ્છાદેત્વા…પે॰… અપરિમાણા અપ્પટિચ્છાદેત્વા…પે॰… એકનામા અપ્પટિચ્છાદેત્વા…પે॰… નાનાનામા અપ્પટિચ્છાદેત્વા…પે॰… સભાગા અપ્પટિચ્છાદેત્વા…પે॰… વિસભાગા અપ્પટિચ્છાદેત્વા…પે॰… વવત્થિતા અપ્પટિચ્છાદેત્વા…પે॰… સમ્ભિન્ના અપ્પટિચ્છાદેત્વા વિબ્ભમતિ…પે॰… (યથા હેટ્ઠા તથા વિત્થારેતબ્બં).

    180. ‘‘Idha pana, bhikkhave, bhikkhu sambahulā saṅghādisesā āpattiyo āpajjitvā parimāṇā appaṭicchādetvā…pe… aparimāṇā appaṭicchādetvā…pe… ekanāmā appaṭicchādetvā…pe… nānānāmā appaṭicchādetvā…pe… sabhāgā appaṭicchādetvā…pe… visabhāgā appaṭicchādetvā…pe… vavatthitā appaṭicchādetvā…pe… sambhinnā appaṭicchādetvā vibbhamati…pe… (yathā heṭṭhā tathā vitthāretabbaṃ).

    પરિમાણાદિવારઅટ્ઠકં નિટ્ઠિતં.

    Parimāṇādivāraaṭṭhakaṃ niṭṭhitaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / ચૂળવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Cūḷavagga-aṭṭhakathā / સુદ્ધન્તપરિવાસાદિકથા • Suddhantaparivāsādikathā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / સુદ્ધન્તપરિવાસાદિકથા • Suddhantaparivāsādikathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact