Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā

    ૨૨. બાવીસતિમવગ્ગો

    22. Bāvīsatimavaggo

    ૧. પરિનિબ્બાનકથાવણ્ણના

    1. Parinibbānakathāvaṇṇanā

    ૮૯૨. ઇદાનિ પરિનિબ્બાનકથા નામ હોતિ. તત્થ ‘‘યસ્મા અરહા સબ્બઞ્ઞુવિસયે અપ્પહીનસંયોજનોવ પરિનિબ્બાયતિ, તસ્મા અત્થિ કિઞ્ચિ સંયોજનં અપ્પહાય પરિનિબ્બાન’’ન્તિ યેસં લદ્ધિ, સેય્યથાપિ અન્ધકાનં; તે સન્ધાય પુચ્છા સકવાદિસ્સ, પટિઞ્ઞા ઇતરસ્સ. સેસમેત્થ હેટ્ઠા વુત્તનયમેવાતિ.

    892. Idāni parinibbānakathā nāma hoti. Tattha ‘‘yasmā arahā sabbaññuvisaye appahīnasaṃyojanova parinibbāyati, tasmā atthi kiñci saṃyojanaṃ appahāya parinibbāna’’nti yesaṃ laddhi, seyyathāpi andhakānaṃ; te sandhāya pucchā sakavādissa, paṭiññā itarassa. Sesamettha heṭṭhā vuttanayamevāti.

    પરિનિબ્બાનકથાવણ્ણના.

    Parinibbānakathāvaṇṇanā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૨૦૮) ૧. પરિનિબ્બાનકથા • (208) 1. Parinibbānakathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact