Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૨. પરિઞ્ઞસુત્તવણ્ણના

    2. Pariññasuttavaṇṇanā

    ૨૩. પરિજાનિતબ્બેતિ પહાનપરિઞ્ઞાય પરિજાનિતબ્બે. તથા પરિજાનનઞ્ચ તત્થ છન્દરાગપ્પહાનં, તેસં અતિક્કમોતિ આહ ‘‘સમતિક્કમિતબ્બેતિ અત્થો’’તિ. અચ્ચન્તપરિઞ્ઞન્તિ નિબ્બાનં વદતિ. તેનાહ ‘‘સમતિક્કમન્તિ અત્થો’’તિ.

    23.Parijānitabbeti pahānapariññāya parijānitabbe. Tathā parijānanañca tattha chandarāgappahānaṃ, tesaṃ atikkamoti āha ‘‘samatikkamitabbeti attho’’ti. Accantapariññanti nibbānaṃ vadati. Tenāha ‘‘samatikkamanti attho’’ti.

    પરિઞ્ઞસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Pariññasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૨. પરિઞ્ઞસુત્તં • 2. Pariññasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૨. પરિઞ્ઞસુત્તવણ્ણના • 2. Pariññasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact