Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૯. પરિઞ્ઞેય્યસુત્તં

    9. Pariññeyyasuttaṃ

    ૧૦૯૯. ‘‘ચત્તારિમાનિ , ભિક્ખવે, અરિયસચ્ચાનિ. કતમાનિ ચત્તારિ? દુક્ખં અરિયસચ્ચં, દુક્ખસમુદયં અરિયસચ્ચં, દુક્ખનિરોધં અરિયસચ્ચં, દુક્ખનિરોધગામિની પટિપદા અરિયસચ્ચં – ઇમાનિ ખો, ભિક્ખવે, ચત્તારિ અરિયસચ્ચાનિ. ઇમેસં ખો, ભિક્ખવે, ચતુન્નં અરિયસચ્ચાનં અત્થિ અરિયસચ્ચં પરિઞ્ઞેય્યં, અત્થિ અરિયસચ્ચં પહાતબ્બં, અત્થિ અરિયસચ્ચં સચ્છિકાતબ્બં, અત્થિ અરિયસચ્ચં ભાવેતબ્બં.

    1099. ‘‘Cattārimāni , bhikkhave, ariyasaccāni. Katamāni cattāri? Dukkhaṃ ariyasaccaṃ, dukkhasamudayaṃ ariyasaccaṃ, dukkhanirodhaṃ ariyasaccaṃ, dukkhanirodhagāminī paṭipadā ariyasaccaṃ – imāni kho, bhikkhave, cattāri ariyasaccāni. Imesaṃ kho, bhikkhave, catunnaṃ ariyasaccānaṃ atthi ariyasaccaṃ pariññeyyaṃ, atthi ariyasaccaṃ pahātabbaṃ, atthi ariyasaccaṃ sacchikātabbaṃ, atthi ariyasaccaṃ bhāvetabbaṃ.

    ‘‘કતમઞ્ચ, ભિક્ખવે, અરિયસચ્ચં પરિઞ્ઞેય્યં? દુક્ખં, ભિક્ખવે, અરિયસચ્ચં પરિઞ્ઞેય્યં, દુક્ખસમુદયં અરિયસચ્ચં પહાતબ્બં, દુક્ખનિરોધં અરિયસચ્ચં સચ્છિકાતબ્બં, દુક્ખનિરોધગામિની પટિપદા અરિયસચ્ચં ભાવેતબ્બં.

    ‘‘Katamañca, bhikkhave, ariyasaccaṃ pariññeyyaṃ? Dukkhaṃ, bhikkhave, ariyasaccaṃ pariññeyyaṃ, dukkhasamudayaṃ ariyasaccaṃ pahātabbaṃ, dukkhanirodhaṃ ariyasaccaṃ sacchikātabbaṃ, dukkhanirodhagāminī paṭipadā ariyasaccaṃ bhāvetabbaṃ.

    ‘‘તસ્માતિહ, ભિક્ખવે, ‘ઇદં દુક્ખ’ન્તિ યોગો કરણીયો…પે॰… ‘અયં દુક્ખનિરોધગામિની પટિપદા’તિ યોગો કરણીયો’’તિ. નવમં.

    ‘‘Tasmātiha, bhikkhave, ‘idaṃ dukkha’nti yogo karaṇīyo…pe… ‘ayaṃ dukkhanirodhagāminī paṭipadā’ti yogo karaṇīyo’’ti. Navamaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact