Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā |
૭. પરિયાપન્નકથાવણ્ણના
7. Pariyāpannakathāvaṇṇanā
૭૦૩-૭૦૫. તિવિધાયાતિ કિલેસવત્થુઓકાસવસેન, કામરાગકામવિતક્કકામાવચરધમ્મવસેન વા તિવિધાય. કિલેસકામવસેનાતિ કિલેસકામભૂતકામધાતુભાવેનાતિ વુત્તં હોતિ. અધિપ્પાયં અસલ્લક્ખેન્તોતિ રૂપધાતુસહગતવસેન અનુસેતીતિ, રૂપધાતુધમ્મેસુ અઞ્ઞતરભાવેન રૂપધાતુપરિયાપન્નોતિ ચ પુચ્છિતભાવં અસલ્લક્ખેન્તોતિ અત્થો.
703-705. Tividhāyāti kilesavatthuokāsavasena, kāmarāgakāmavitakkakāmāvacaradhammavasena vā tividhāya. Kilesakāmavasenāti kilesakāmabhūtakāmadhātubhāvenāti vuttaṃ hoti. Adhippāyaṃ asallakkhentoti rūpadhātusahagatavasena anusetīti, rūpadhātudhammesu aññatarabhāvena rūpadhātupariyāpannoti ca pucchitabhāvaṃ asallakkhentoti attho.
પરિયાપન્નકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Pariyāpannakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૧૪૨) ૭. પરિયાપન્નકથા • (142) 7. Pariyāpannakathā
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૭. પરિયાપન્નકથાવણ્ણના • 7. Pariyāpannakathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૭. પરિયાપન્નકથાવણ્ણના • 7. Pariyāpannakathāvaṇṇanā