Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā

    ૨. દુતિયવગ્ગો

    2. Dutiyavaggo

    ૧. પરૂપહારવણ્ણના

    1. Parūpahāravaṇṇanā

    ૩૦૭. વિક્ખમ્ભિતરાગાવ અવિક્ખમ્ભિતરાગાનં અધિમાનિકતાય અસમ્ભવતોતિ યાવ અધિમાનિકં, તાવ સમ્પજાના નિદ્દં ઓક્કમન્તીતિ અધિપ્પાયો. ‘‘અધિમાનિકાન’’ન્તિ ઇદં ભૂતપુબ્બગતિયા વુત્તન્તિ આહ ‘‘અધિમાનિકપુબ્બા અધિપ્પેતા સિયુ’’ન્તિ.

    307. Vikkhambhitarāgāva avikkhambhitarāgānaṃ adhimānikatāya asambhavatoti yāva adhimānikaṃ, tāva sampajānā niddaṃ okkamantīti adhippāyo. ‘‘Adhimānikāna’’nti idaṃ bhūtapubbagatiyā vuttanti āha ‘‘adhimānikapubbā adhippetā siyu’’nti.

    ૩૦૮. યં વિમતિગાહકારણં વુચ્ચમાનં, તં ‘‘હન્દ હી’’તિ પરં જોતેતીતિ અધિપ્પાયેનાહ ‘‘કારણત્થેતિ યુત્ત’’ન્તિ. વિમતિગાહસ્સ પન નિચ્છિતતં ‘‘હન્દ હી’’તિ પરં જોતેતીતિ વુત્તં ‘‘વચસાયત્થે’’તિ.

    308. Yaṃ vimatigāhakāraṇaṃ vuccamānaṃ, taṃ ‘‘handa hī’’ti paraṃ jotetīti adhippāyenāha ‘‘kāraṇattheti yutta’’nti. Vimatigāhassa pana nicchitataṃ ‘‘handa hī’’ti paraṃ jotetīti vuttaṃ ‘‘vacasāyatthe’’ti.

    પરૂપહારવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Parūpahāravaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૧૦) ૧. પરૂપહારકથા • (10) 1. Parūpahārakathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૧. પરૂપહારવણ્ણના • 1. Parūpahāravaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૧. પરૂપહારવણ્ણના • 1. Parūpahāravaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact