Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૨. દુતિયવગ્ગો

    2. Dutiyavaggo

    ૧. પાસાણસુત્તવણ્ણના

    1. Pāsāṇasuttavaṇṇanā

    ૧૪૭. દુતિયવગ્ગસ્સ પઠમે નિસિન્નોતિ પુબ્બે વુત્તનયેનેવ પધાનં પરિગ્ગણ્હન્તો નિસિન્નો. મારોપિસ્સ સુખનિસિન્નભાવં ઞત્વા ઘટ્ટયિસ્સામીતિ ઉપસઙ્કમન્તો. પદાલેસીતિ પબ્બતપિટ્ઠે ઠત્વા પવિજ્ઝિ. પાસાણા નિરન્તરા અઞ્ઞમઞ્ઞં અભિહનન્તા પતન્તિ. કેવલન્તિ સકલં. સબ્બન્તિ તસ્સેવ વેવચનં. પઠમં.

    147. Dutiyavaggassa paṭhame nisinnoti pubbe vuttanayeneva padhānaṃ pariggaṇhanto nisinno. Māropissa sukhanisinnabhāvaṃ ñatvā ghaṭṭayissāmīti upasaṅkamanto. Padālesīti pabbatapiṭṭhe ṭhatvā pavijjhi. Pāsāṇā nirantarā aññamaññaṃ abhihanantā patanti. Kevalanti sakalaṃ. Sabbanti tasseva vevacanaṃ. Paṭhamaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧. પાસાણસુત્તં • 1. Pāsāṇasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧. પાસાણસુત્તવણ્ણના • 1. Pāsāṇasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact