Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરીગાથાપાળિ • Therīgāthāpāḷi

    ૧૦. પટાચારાથેરીગાથા

    10. Paṭācārātherīgāthā

    ૧૧૨.

    112.

    ‘‘નઙ્ગલેહિ કસં ખેત્તં, બીજાનિ પવપં છમા;

    ‘‘Naṅgalehi kasaṃ khettaṃ, bījāni pavapaṃ chamā;

    પુત્તદારાનિ પોસેન્તા, ધનં વિન્દન્તિ માણવા.

    Puttadārāni posentā, dhanaṃ vindanti māṇavā.

    ૧૧૩.

    113.

    ‘‘કિમહં સીલસમ્પન્ના, સત્થુસાસનકારિકા;

    ‘‘Kimahaṃ sīlasampannā, satthusāsanakārikā;

    નિબ્બાનં નાધિગચ્છામિ, અકુસીતા અનુદ્ધતા.

    Nibbānaṃ nādhigacchāmi, akusītā anuddhatā.

    ૧૧૪.

    114.

    ‘‘પાદે પક્ખાલયિત્વાન, ઉદકેસુ કરોમહં;

    ‘‘Pāde pakkhālayitvāna, udakesu karomahaṃ;

    પાદોદકઞ્ચ દિસ્વાન, થલતો નિન્નમાગતં.

    Pādodakañca disvāna, thalato ninnamāgataṃ.

    ૧૧૫.

    115.

    ‘‘તતો ચિત્તં સમાધેસિં, અસ્સં ભદ્રંવજાનિયં;

    ‘‘Tato cittaṃ samādhesiṃ, assaṃ bhadraṃvajāniyaṃ;

    તતો દીપં ગહેત્વાન, વિહારં પાવિસિં અહં;

    Tato dīpaṃ gahetvāna, vihāraṃ pāvisiṃ ahaṃ;

    સેય્યં ઓલોકયિત્વાન, મઞ્ચકમ્હિ ઉપાવિસિં.

    Seyyaṃ olokayitvāna, mañcakamhi upāvisiṃ.

    ૧૧૬.

    116.

    ‘‘તતો સૂચિં ગહેત્વાન, વટ્ટિં ઓકસ્સયામહં;

    ‘‘Tato sūciṃ gahetvāna, vaṭṭiṃ okassayāmahaṃ;

    પદીપસ્સેવ નિબ્બાનં, વિમોક્ખો અહુ ચેતસો’’તિ.

    Padīpasseva nibbānaṃ, vimokkho ahu cetaso’’ti.

    … પટાચારા થેરી….

    … Paṭācārā therī….







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરીગાથા-અટ્ઠકથા • Therīgāthā-aṭṭhakathā / ૧૦. પટાચારાથેરીગાથાવણ્ણના • 10. Paṭācārātherīgāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact