Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૫. સગાથકપુઞ્ઞાભિસન્દવગ્ગો

    5. Sagāthakapuññābhisandavaggo

    ૧. પઠમઅભિઅસન્દસુત્તવણ્ણના

    1. Paṭhamaabhiasandasuttavaṇṇanā

    ૧૦૩૭. પઞ્ચમસ્સ પઠમે અસઙ્ખ્યેય્યોતિ આળ્હકગણનાય અસઙ્ખ્યેય્યો, યોજનવસેન પનસ્સ સઙ્ખ્યા અત્થિ. બહુભેરવન્તિ સવિઞ્ઞાણકઅવિઞ્ઞાણકાનં ભેરવારમ્મણાનં વસેન બહુભેરવં. પુથૂતિ બહુ. સવન્તીતિ સન્દમાના. ઉપયન્તીતિ ઉપગચ્છન્તિ.

    1037. Pañcamassa paṭhame asaṅkhyeyyoti āḷhakagaṇanāya asaṅkhyeyyo, yojanavasena panassa saṅkhyā atthi. Bahubheravanti saviññāṇakaaviññāṇakānaṃ bheravārammaṇānaṃ vasena bahubheravaṃ. Puthūti bahu. Savantīti sandamānā. Upayantīti upagacchanti.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧. પઠમઅભિસન્દસુત્તં • 1. Paṭhamaabhisandasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧. પઠમઅભિસન્દસુત્તવણ્ણના • 1. Paṭhamaabhisandasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact