Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૫. સગાથકપુઞ્ઞાભિસન્દવગ્ગો

    5. Sagāthakapuññābhisandavaggo

    ૧. પઠમઅભિસન્દસુત્તવણ્ણના

    1. Paṭhamaabhisandasuttavaṇṇanā

    ૧૦૩૭. સઙ્ખ્યા અત્થિ હેટ્ઠા મહાપથવિયા, ઉપરિ આકાસેન, પરિતો ચક્કવાળપબ્બતેન, મજ્ઝે તત્થ તત્થ ઠિતેહિ દીપપબ્બતપરિયન્તેહિ પરિચ્છિન્નત્તા. જાનન્તેન યોજનતો સઙ્ખાતું સક્કાતિ અધિપ્પાયો. મહાસરીરમચ્છ-કુમ્ભીલ-યક્ખ-રક્ખસ-મહાનાગદાનવાદીનં સવિઞ્ઞાણકાનં, બળવામુખપાતાલાદીનં અવિઞ્ઞાણકાનં ભેરવારમ્મણાનં વસેન બહુભેરવં.

    1037.Saṅkhyā atthi heṭṭhā mahāpathaviyā, upari ākāsena, parito cakkavāḷapabbatena, majjhe tattha tattha ṭhitehi dīpapabbatapariyantehi paricchinnattā. Jānantena yojanato saṅkhātuṃ sakkāti adhippāyo. Mahāsarīramaccha-kumbhīla-yakkha-rakkhasa-mahānāgadānavādīnaṃ saviññāṇakānaṃ, baḷavāmukhapātālādīnaṃ aviññāṇakānaṃ bheravārammaṇānaṃ vasena bahubheravaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧. પઠમઅભિસન્દસુત્તં • 1. Paṭhamaabhisandasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧. પઠમઅભિઅસન્દસુત્તવણ્ણના • 1. Paṭhamaabhiasandasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact