Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) |
૫-૮. પઠમઆનન્દસુત્તાદિવણ્ણના
5-8. Paṭhamaānandasuttādivaṇṇanā
૨૬૩-૨૬૬. હેટ્ઠા કથિતનયાનેવ, વેનેય્યજ્ઝાસયતો પન તેસં દેસનાતિ દટ્ઠબ્બં. એત્થાતિ એતેસુ ચતૂસુ સુત્તેસુ. પુરિમાનિ દ્વે ‘‘પઠમં ઝાનં સમાપન્નસ્સ વાચા પટિપ્પસ્સદ્ધા હોતી’’તિઆદિના નયેન યાવ ખીણાસવસ્સ કિલેસપટિપ્પસ્સદ્ધિ, તાવ દેસનાય પવત્તત્તા ‘‘પરિપુણ્ણપસ્સદ્ધિકાની’’તિ વુત્તાનિ. તાવ પરિપૂરં કત્વા અદેસિતત્તા ‘‘પચ્છિમાનિ ઉપડ્ઢપસ્સદ્ધિકાનિ, દેસનાયા’’તિઆદિ વુત્તં.
263-266.Heṭṭhā kathitanayāneva, veneyyajjhāsayato pana tesaṃ desanāti daṭṭhabbaṃ. Etthāti etesu catūsu suttesu. Purimāni dve ‘‘paṭhamaṃ jhānaṃ samāpannassa vācā paṭippassaddhā hotī’’tiādinā nayena yāva khīṇāsavassa kilesapaṭippassaddhi, tāva desanāya pavattattā ‘‘paripuṇṇapassaddhikānī’’ti vuttāni. Tāva paripūraṃ katvā adesitattā ‘‘pacchimāni upaḍḍhapassaddhikāni, desanāyā’’tiādi vuttaṃ.
પઠમઆનન્દસુત્તાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Paṭhamaānandasuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
૫. પઠમઆનન્દસુત્તં • 5. Paṭhamaānandasuttaṃ
૬. દુતિયઆનન્દસુત્તં • 6. Dutiyaānandasuttaṃ
૭. પઠમસમ્બહુલસુત્તં • 7. Paṭhamasambahulasuttaṃ
૮. દુતિયસમ્બહુલસુત્તં • 8. Dutiyasambahulasuttaṃ
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૫-૮. પઠમઆનન્દસુત્તાદિવણ્ણના • 5-8. Paṭhamaānandasuttādivaṇṇanā