Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૬. પઠમઅનાથપિણ્ડિકસુત્તવણ્ણના

    6. Paṭhamaanāthapiṇḍikasuttavaṇṇanā

    ૧૦૨૨. છટ્ઠે ઠાનસો વેદના પટિપ્પસ્સમ્ભેય્યાતિ ખણેન વેદના પટિપ્પસ્સમ્ભેય્ય. મિચ્છાઞાણેનાતિ મિચ્છાપચ્ચવેક્ખણેન મિચ્છાવિમુત્તિયાતિ અનિય્યાનિકવિમુત્તિયા. તસ્મા સદ્ધઞ્ચ સીલઞ્ચાતિ ગાથા વુત્તત્થા એવ. યત્ર હિ નામાતિ યો નામ.

    1022. Chaṭṭhe ṭhānaso vedanā paṭippassambheyyāti khaṇena vedanā paṭippassambheyya. Micchāñāṇenāti micchāpaccavekkhaṇena micchāvimuttiyāti aniyyānikavimuttiyā. Tasmā saddhañca sīlañcāti gāthā vuttatthā eva. Yatra hi nāmāti yo nāma.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૬. પઠમઅનાથપિણ્ડિકસુત્તં • 6. Paṭhamaanāthapiṇḍikasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૬. પઠમઅનાથપિણ્ડિકસુત્તવણ્ણના • 6. Paṭhamaanāthapiṇḍikasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact