Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૯. પઠમછફસ્સાયતનસુત્તવણ્ણના

    9. Paṭhamachaphassāyatanasuttavaṇṇanā

    ૭૧. ફસ્સાકરાનન્તિ છન્નં ફસ્સાનં આકરાનં ઉપ્પત્તિટ્ઠાનાનં, ચક્ખાદીનન્તિ અત્થો. નટ્ઠો નામ અહન્તિ વદતિ, યો છન્નં ફસ્સાયતનાનં સમુદયાદિં યથાભૂતં પજાનાતિ, સો વુસિતવા, ઇતરો અવુસિતવા અહઞ્ચ તાદિસોતિ. અયમેવાતિ અયં ચક્ખુસ્મિં ‘‘નેતં મમા’’તિઆદિના તિણ્ણં ગાહાનં અભાવો એવ.

    71.Phassākarānanti channaṃ phassānaṃ ākarānaṃ uppattiṭṭhānānaṃ, cakkhādīnanti attho. Naṭṭho nāma ahanti vadati, yo channaṃ phassāyatanānaṃ samudayādiṃ yathābhūtaṃ pajānāti, so vusitavā, itaro avusitavā ahañca tādisoti. Ayamevāti ayaṃ cakkhusmiṃ ‘‘netaṃ mamā’’tiādinā tiṇṇaṃ gāhānaṃ abhāvo eva.

    પઠમછફસ્સાયતનસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Paṭhamachaphassāyatanasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૯. પઠમછફસ્સાયતનસુત્તં • 9. Paṭhamachaphassāyatanasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૯. પઠમછફસ્સાયતનસુત્તવણ્ણના • 9. Paṭhamachaphassāyatanasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact