Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā |
૨. અન્ધકારવગ્ગો
2. Andhakāravaggo
૧. પઠમાદિસિક્ખાપદવણ્ણના
1. Paṭhamādisikkhāpadavaṇṇanā
૮૪૧. દુતિયવગ્ગસ્સ પઠમે દાને વાતિ દાનનિમિત્તં. રત્તન્ધકારે પુરિસસ્સ હત્થપાસે ઠાનાદિ, રહોપેક્ખા, સહાયાભાવોતિ તીણિ અઙ્ગાનિ.
841. Dutiyavaggassa paṭhame dāne vāti dānanimittaṃ. Rattandhakāre purisassa hatthapāse ṭhānādi, rahopekkhā, sahāyābhāvoti tīṇi aṅgāni.
૮૪૨-૮૫૦. દુતિયાદીનિ ઉત્તાનાનિ.
842-850. Dutiyādīni uttānāni.
૮૫૪. પઞ્ચમે પલ્લઙ્કસ્સ અનોકાસેતિ ઊરુબદ્ધાસનસ્સ અપ્પહોનકે. પુરેભત્તં અન્તરઘરે પલ્લઙ્કપ્પહોનકાસને નિસજ્જા, અનનુઞ્ઞાતકારણા અનાપુચ્છા વુત્તપરિચ્છેદાતિક્કમોતિ દ્વે અઙ્ગાનિ.
854. Pañcame pallaṅkassa anokāseti ūrubaddhāsanassa appahonake. Purebhattaṃ antaraghare pallaṅkappahonakāsane nisajjā, ananuññātakāraṇā anāpucchā vuttaparicchedātikkamoti dve aṅgāni.
૮૬૦-૮૭૯. છટ્ઠાદીનિ ઉત્તાનાનિ.
860-879. Chaṭṭhādīni uttānāni.
નિટ્ઠિતો અન્ધકારવગ્ગો દુતિયો.
Niṭṭhito andhakāravaggo dutiyo.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ • Bhikkhunīvibhaṅga
૧. પઠમસિક્ખાપદં • 1. Paṭhamasikkhāpadaṃ
૨. દુતિયસિક્ખાપદં • 2. Dutiyasikkhāpadaṃ
૩. તતિયસિક્ખાપદં • 3. Tatiyasikkhāpadaṃ
૪. ચતુત્થસિક્ખાપદં • 4. Catutthasikkhāpadaṃ
૫. પઞ્ચમસિક્ખાપદં • 5. Pañcamasikkhāpadaṃ
૬. છટ્ઠસિક્ખાપદં • 6. Chaṭṭhasikkhāpadaṃ
૭. સત્તમસિક્ખાપદં • 7. Sattamasikkhāpadaṃ
૮. અટ્ઠમસિક્ખાપદં • 8. Aṭṭhamasikkhāpadaṃ
૯. નવમસિક્ખાપદં • 9. Navamasikkhāpadaṃ
૧૦. દસમસિક્ખાપદં • 10. Dasamasikkhāpadaṃ
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Bhikkhunīvibhaṅga-aṭṭhakathā
૧. પઠમસિક્ખાપદવણ્ણના • 1. Paṭhamasikkhāpadavaṇṇanā
૨. દુતિયસિક્ખાપદવણ્ણના • 2. Dutiyasikkhāpadavaṇṇanā
૩. તતિયસિક્ખાપદવણ્ણના • 3. Tatiyasikkhāpadavaṇṇanā
૪. ચતુત્થસિક્ખાપદવણ્ણના • 4. Catutthasikkhāpadavaṇṇanā
૫. પઞ્ચમસિક્ખાપદવણ્ણના • 5. Pañcamasikkhāpadavaṇṇanā
૬. છટ્ઠસિક્ખાપદવણ્ણના • 6. Chaṭṭhasikkhāpadavaṇṇanā
૭. સત્તમસિક્ખાપદવણ્ણના • 7. Sattamasikkhāpadavaṇṇanā
૮. અટ્ઠમસિક્ખાપદવણ્ણના • 8. Aṭṭhamasikkhāpadavaṇṇanā
૯. નવમસિક્ખાપદવણ્ણના • 9. Navamasikkhāpadavaṇṇanā
૧૦. દસમસિક્ખાપદવણ્ણના • 10. Dasamasikkhāpadavaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ૨. અન્ધકારવગ્ગવણ્ણના • 2. Andhakāravaggavaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā
૨-૩-૪. દુતિયતતિયચતુત્થસિક્ખાપદવણ્ણના • 2-3-4. Dutiyatatiyacatutthasikkhāpadavaṇṇanā
૬. છટ્ઠસિક્ખાપદવણ્ણના • 6. Chaṭṭhasikkhāpadavaṇṇanā
૭. સત્તમસિક્ખાપદવણ્ણના • 7. Sattamasikkhāpadavaṇṇanā
૮. અટ્ઠમસિક્ખાપદવણ્ણના • 8. Aṭṭhamasikkhāpadavaṇṇanā
૯. નવમસિક્ખાપદવણ્ણના • 9. Navamasikkhāpadavaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi
૧. પઠમસિક્ખાપદ-અત્થયોજના • 1. Paṭhamasikkhāpada-atthayojanā
૨. દુતિયસિક્ખાપદં • 2. Dutiyasikkhāpadaṃ
૩. તતિયસિક્ખાપદં • 3. Tatiyasikkhāpadaṃ
૪. ચતુત્થસિક્ખાપદં • 4. Catutthasikkhāpadaṃ
૬. છટ્ઠસિક્ખાપદં • 6. Chaṭṭhasikkhāpadaṃ
૭. સત્તમસિક્ખાપદં • 7. Sattamasikkhāpadaṃ
૮. અટ્ઠમસિક્ખાપદં • 8. Aṭṭhamasikkhāpadaṃ
૯. નવમસિક્ખાપદં • 9. Navamasikkhāpadaṃ
૧૦. દસમસિક્ખાપદં • 10. Dasamasikkhāpadaṃ