Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā

    ૫. ચિત્તાગારવગ્ગો

    5. Cittāgāravaggo

    ૧. પઠમાદિસિક્ખાપદવણ્ણના

    1. Paṭhamādisikkhāpadavaṇṇanā

    ૯૭૮. ચિત્તાગારવગ્ગસ્સ પઠમે પાટેક્કા આપત્તિયોતિ ગીવાય પરિવત્તનપ્પયોગગણનાય.

    978. Cittāgāravaggassa paṭhame pāṭekkā āpattiyoti gīvāya parivattanappayogagaṇanāya.

    ૧૦૧૫. નવમે હત્થિઆદીસુ સિપ્પ-સદ્દો પચ્ચેકં યોજેતબ્બો, તથા આથબ્બણાદીસુ મન્ત-સદ્દો. તત્થ આથબ્બણમન્તો નામ આથબ્બણવેદવિહિતો પરૂપઘાતકરો મન્તો. ખીલનમન્તો નામ વેરિમારણત્થાય સારદારુમયં ખીલં મન્તેત્વા પથવિયં આકોટનમન્તો. અગદપ્પયોગો વિસપ્પયોજનં. નાગમણ્ડલન્તિ સપ્પાનં પવેસનિવારણત્થં મણ્ડલબન્ધમન્તો. સેસં સબ્બત્થ ઉત્તાનમેવ.

    1015. Navame hatthiādīsu sippa-saddo paccekaṃ yojetabbo, tathā āthabbaṇādīsu manta-saddo. Tattha āthabbaṇamanto nāma āthabbaṇavedavihito parūpaghātakaro manto. Khīlanamanto nāma verimāraṇatthāya sāradārumayaṃ khīlaṃ mantetvā pathaviyaṃ ākoṭanamanto. Agadappayogo visappayojanaṃ. Nāgamaṇḍalanti sappānaṃ pavesanivāraṇatthaṃ maṇḍalabandhamanto. Sesaṃ sabbattha uttānameva.

    નિટ્ઠિતો ચિત્તાગારવગ્ગો પઞ્ચમો.

    Niṭṭhito cittāgāravaggo pañcamo.

    ૧૦૨૫-૧૧૧૬. આરામવગ્ગે , ગબ્ભિનિવગ્ગે ચ સબ્બં ઉત્તાનમેવ.

    1025-1116. Ārāmavagge , gabbhinivagge ca sabbaṃ uttānameva.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ • Bhikkhunīvibhaṅga
    ૧. પઠમસિક્ખાપદં • 1. Paṭhamasikkhāpadaṃ
    ૯. નવમસિક્ખાપદં • 9. Navamasikkhāpadaṃ
    ૧. પઠમસિક્ખાપદં • 1. Paṭhamasikkhāpadaṃ
    ૨. દુતિયસિક્ખાપદં • 2. Dutiyasikkhāpadaṃ
    ૩. તતિયસિક્ખાપદં • 3. Tatiyasikkhāpadaṃ
    ૪. ચતુત્થસિક્ખાપદં • 4. Catutthasikkhāpadaṃ
    ૫. પઞ્ચમસિક્ખાપદં • 5. Pañcamasikkhāpadaṃ
    ૬. છટ્ઠસિક્ખાપદં • 6. Chaṭṭhasikkhāpadaṃ
    ૭. સત્તમસિક્ખાપદં • 7. Sattamasikkhāpadaṃ
    ૮. અટ્ઠમસિક્ખાપદં • 8. Aṭṭhamasikkhāpadaṃ
    ૯. નવમસિક્ખાપદં • 9. Navamasikkhāpadaṃ
    ૧૦. દસમસિક્ખાપદં • 10. Dasamasikkhāpadaṃ
    ૧. પઠમસિક્ખાપદં • 1. Paṭhamasikkhāpadaṃ
    ૨. દુતિયસિક્ખાપદં • 2. Dutiyasikkhāpadaṃ
    ૩. તતિયસિક્ખાપદં • 3. Tatiyasikkhāpadaṃ
    ૪. ચતુત્થસિક્ખાપદં • 4. Catutthasikkhāpadaṃ
    ૫. પઞ્ચમસિક્ખાપદં • 5. Pañcamasikkhāpadaṃ
    ૬. છટ્ઠસિક્ખાપદં • 6. Chaṭṭhasikkhāpadaṃ
    ૭. સત્તમસિક્ખાપદં • 7. Sattamasikkhāpadaṃ
    ૮. અટ્ઠમસિક્ખાપદં • 8. Aṭṭhamasikkhāpadaṃ
    ૯. નવમસિક્ખાપદં • 9. Navamasikkhāpadaṃ
    ૧૦. દસમસિક્ખાપદં • 10. Dasamasikkhāpadaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Bhikkhunīvibhaṅga-aṭṭhakathā
    ૧. પઠમસિક્ખાપદવણ્ણના • 1. Paṭhamasikkhāpadavaṇṇanā
    ૯. નવમસિક્ખાપદવણ્ણના • 9. Navamasikkhāpadavaṇṇanā
    ૧. પઠમસિક્ખાપદવણ્ણના • 1. Paṭhamasikkhāpadavaṇṇanā
    ૨. દુતિયસિક્ખાપદવણ્ણના • 2. Dutiyasikkhāpadavaṇṇanā
    ૩. તતિયસિક્ખાપદવણ્ણના • 3. Tatiyasikkhāpadavaṇṇanā
    ૪. ચતુત્થસિક્ખાપદવણ્ણના • 4. Catutthasikkhāpadavaṇṇanā
    ૫. પઞ્ચમસિક્ખાપદવણ્ણના • 5. Pañcamasikkhāpadavaṇṇanā
    ૬. છટ્ઠસિક્ખાપદવણ્ણના • 6. Chaṭṭhasikkhāpadavaṇṇanā
    ૭. સત્તમસિક્ખાપદવણ્ણના • 7. Sattamasikkhāpadavaṇṇanā
    ૮. અટ્ઠમસિક્ખાપદવણ્ણના • 8. Aṭṭhamasikkhāpadavaṇṇanā
    ૯. નવમસિક્ખાપદવણ્ણના • 9. Navamasikkhāpadavaṇṇanā
    ૧૦. દસમસિક્ખાપદવણ્ણના • 10. Dasamasikkhāpadavaṇṇanā
    ૧. પઠમસિક્ખાપદવણ્ણના • 1. Paṭhamasikkhāpadavaṇṇanā
    ૨. દુતિયસિક્ખાપદવણ્ણના • 2. Dutiyasikkhāpadavaṇṇanā
    ૩. તતિયસિક્ખાપદવણ્ણના • 3. Tatiyasikkhāpadavaṇṇanā
    ૪. ચતુત્થસિક્ખાપદવણ્ણના • 4. Catutthasikkhāpadavaṇṇanā
    ૫. પઞ્ચમસિક્ખાપદવણ્ણના • 5. Pañcamasikkhāpadavaṇṇanā
    ૬. છટ્ઠસિક્ખાપદવણ્ણના • 6. Chaṭṭhasikkhāpadavaṇṇanā
    ૭. સત્તમસિક્ખાપદવણ્ણના • 7. Sattamasikkhāpadavaṇṇanā
    ૮. અટ્ઠમસિક્ખાપદવણ્ણના • 8. Aṭṭhamasikkhāpadavaṇṇanā
    ૯. નવમસિક્ખાપદવણ્ણના • 9. Navamasikkhāpadavaṇṇanā
    ૧૦. દસમસિક્ખાપદવણ્ણના • 10. Dasamasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ૫. ચિત્તાગારવગ્ગવણ્ણના • 5. Cittāgāravaggavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi
    ૧. પઠમસિક્ખાપદ-અત્થયોજના • 1. Paṭhamasikkhāpada-atthayojanā
    ૯. નવમસિક્ખાપદં • 9. Navamasikkhāpadaṃ
    ૧. પઠમસિક્ખાપદ-અત્થયોજના • 1. Paṭhamasikkhāpada-atthayojanā
    ૨. દુતિયસિક્ખાપદં • 2. Dutiyasikkhāpadaṃ
    ૩-૪. તતિય-ચતુત્થસિક્ખાપદં • 3-4. Tatiya-catutthasikkhāpadaṃ
    ૫. પઞ્ચમસિક્ખાપદં • 5. Pañcamasikkhāpadaṃ
    ૬. છટ્ઠસિક્ખાપદં • 6. Chaṭṭhasikkhāpadaṃ
    ૭-૯. સત્તમ-અટ્ઠમ-નવમસિક્ખાપદં • 7-9. Sattama-aṭṭhama-navamasikkhāpadaṃ
    ૧૦. દસમસિક્ખાપદં • 10. Dasamasikkhāpadaṃ
    ૧. પઠમસિક્ખાપદ-અત્થયોજના • 1. Paṭhamasikkhāpada-atthayojanā
    ૨. દુતિયસિક્ખાપદં • 2. Dutiyasikkhāpadaṃ
    ૩. તતિયસિક્ખાપદં • 3. Tatiyasikkhāpadaṃ
    ૪. ચતુત્થસિક્ખાપદં • 4. Catutthasikkhāpadaṃ
    ૫-૯. પઞ્ચમાદિસિક્ખાપદં • 5-9. Pañcamādisikkhāpadaṃ
    ૧૦. દસમસિક્ખાપદં • 10. Dasamasikkhāpadaṃ


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact