Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya

    (25) 5. து³ச்சரிதவக்³கோ³

    (25) 5. Duccaritavaggo

    1. பட²மது³ச்சரிதஸுத்தங்

    1. Paṭhamaduccaritasuttaṃ

    241. ‘‘பஞ்சிமே , பி⁴க்க²வே, ஆதீ³னவா து³ச்சரிதே. கதமே பஞ்ச? அத்தாபி அத்தானங் உபவத³தி; அனுவிச்ச விஞ்ஞூ க³ரஹந்தி; பாபகோ கித்திஸத்³தோ³ அப்³பு⁴க்³க³ச்ச²தி; ஸம்மூள்ஹோ காலங் கரோதி; காயஸ்ஸ பே⁴தா³ பரங் மரணா அபாயங் து³க்³க³திங் வினிபாதங் நிரயங் உபபஜ்ஜதி. இமே கோ², பி⁴க்க²வே, பஞ்ச ஆதீ³னவா து³ச்சரிதே.

    241. ‘‘Pañcime , bhikkhave, ādīnavā duccarite. Katame pañca? Attāpi attānaṃ upavadati; anuvicca viññū garahanti; pāpako kittisaddo abbhuggacchati; sammūḷho kālaṃ karoti; kāyassa bhedā paraṃ maraṇā apāyaṃ duggatiṃ vinipātaṃ nirayaṃ upapajjati. Ime kho, bhikkhave, pañca ādīnavā duccarite.

    ‘‘பஞ்சிமே, பி⁴க்க²வே, ஆனிஸங்ஸா ஸுசரிதே. கதமே பஞ்ச? அத்தாபி அத்தானங் ந உபவத³தி; அனுவிச்ச விஞ்ஞூ பஸங்ஸந்தி; கல்யாணோ கித்திஸத்³தோ³ அப்³பு⁴க்³க³ச்ச²தி; அஸம்மூள்ஹோ காலங் கரோதி; காயஸ்ஸ பே⁴தா³ பரங் மரணா ஸுக³திங் ஸக்³க³ங் லோகங் உபபஜ்ஜதி. இமே கோ², பி⁴க்க²வே, பஞ்ச ஆனிஸங்ஸா ஸுசரிதே’’தி. பட²மங்.

    ‘‘Pañcime, bhikkhave, ānisaṃsā sucarite. Katame pañca? Attāpi attānaṃ na upavadati; anuvicca viññū pasaṃsanti; kalyāṇo kittisaddo abbhuggacchati; asammūḷho kālaṃ karoti; kāyassa bhedā paraṃ maraṇā sugatiṃ saggaṃ lokaṃ upapajjati. Ime kho, bhikkhave, pañca ānisaṃsā sucarite’’ti. Paṭhamaṃ.







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / 1. பட²மது³ச்சரிதஸுத்தவண்ணனா • 1. Paṭhamaduccaritasuttavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 1-10. பட²மதீ³க⁴சாரிகஸுத்தாதி³வண்ணனா • 1-10. Paṭhamadīghacārikasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact