Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૭-૮. પઠમએજાસુત્તાદિવણ્ણના

    7-8. Paṭhamaejāsuttādivaṇṇanā

    ૯૦-૯૧. એજતિ છળારમ્મણનિમિત્તં કમ્પતીતિ એજા. તેનાહ ‘‘ચલનટ્ઠેના’’તિ. આબાધનટ્ઠેન પીળનટ્ઠેન. અન્તો દોસનટ્ઠેનાતિ અન્તોચિત્તે એવ પદુસ્સનટ્ઠેન. નિકન્તનટ્ઠેનાતિ છિન્દનટ્ઠેન. હેટ્ઠા ગહિતમેવાતિ હેટ્ઠા મઞ્ઞિતસમુગ્ઘાતસારુપ્પસુત્તે આગતમેવ. વુત્તનયમેવ મઞ્ઞિતસમુગ્ઘાતસુત્તે.

    90-91. Ejati chaḷārammaṇanimittaṃ kampatīti ejā. Tenāha ‘‘calanaṭṭhenā’’ti. Ābādhanaṭṭhena pīḷanaṭṭhena. Anto dosanaṭṭhenāti antocitte eva padussanaṭṭhena. Nikantanaṭṭhenāti chindanaṭṭhena. Heṭṭhā gahitamevāti heṭṭhā maññitasamugghātasāruppasutte āgatameva. Vuttanayameva maññitasamugghātasutte.

    પઠમએજાસુત્તાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Paṭhamaejāsuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
    ૭. પઠમએજાસુત્તં • 7. Paṭhamaejāsuttaṃ
    ૮. દુતિયએજાસુત્તં • 8. Dutiyaejāsuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૭-૮. પઠમએજાસુત્તાદિવણ્ણના • 7-8. Paṭhamaejāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact