Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) |
૮. ગિલાનવગ્ગો
8. Gilānavaggo
૧-૫. પઠમગિલાનસુત્તાદિવણ્ણના
1-5. Paṭhamagilānasuttādivaṇṇanā
૭૪-૭૮. ગિલાનવગ્ગસ્સ પઠમે અમુકસ્મિન્તિ અસુકસ્મિં. અયમેવ વા પાઠો. અપ્પઞ્ઞાતોતિ અઞ્ઞાતો અપાકટો. નવોપિ હિ કોચિ પઞ્ઞાતો હોતિ રાહુલત્થેરો વિય સુમનસામણેરો વિય ચ, અયં પન નવો ચેવ અપઞ્ઞાતો ચ. સેસમેત્થ વુત્તનયમેવાતિ. તથા ઇતો પરેસુ ચતૂસુ.
74-78. Gilānavaggassa paṭhame amukasminti asukasmiṃ. Ayameva vā pāṭho. Appaññātoti aññāto apākaṭo. Navopi hi koci paññāto hoti rāhulatthero viya sumanasāmaṇero viya ca, ayaṃ pana navo ceva apaññāto ca. Sesamettha vuttanayamevāti. Tathā ito paresu catūsu.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
૧. પઠમગિલાનસુત્તં • 1. Paṭhamagilānasuttaṃ
૨. દુતિયગિલાનસુત્તં • 2. Dutiyagilānasuttaṃ
૩. રાધઅનિચ્ચસુત્તં • 3. Rādhaaniccasuttaṃ
૪. રાધદુક્ખસુત્તં • 4. Rādhadukkhasuttaṃ
૫. રાધઅનત્તસુત્તં • 5. Rādhaanattasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧-૫. પઠમગિલાનસુત્તાદિવણ્ણના • 1-5. Paṭhamagilānasuttādivaṇṇanā