Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) |
૪-૧૦. પઠમગિલાનસુત્તાદિવણ્ણના
4-10. Paṭhamagilānasuttādivaṇṇanā
૧૯૫-૨૦૧. વિસુદ્ધં અહોસિ વિસભાગધાતુક્ખોભં વૂપસમેન્તં. તેનાહ – ‘‘પોક્ખરપત્તે …પે॰… વિનિવત્તિત્વા ગતો’’તિ. એસેવ નયો પાળિતો અત્થતો ચ ચતુત્થેન પઞ્ચમછટ્ઠાનં સમાનત્તા. વિસરુક્ખવાતસમ્ફસ્સેનાતિ વિસરુક્ખસન્નિસ્સિતવાતસમ્ફસ્સેન. મન્દસીતજરોતિ મુદુકો સીતજરો. સેસન્તિ વુત્તાવસેસં. સબ્બત્થાતિ સત્તમાદીસુ ચતૂસુ.
195-201.Visuddhaṃ ahosi visabhāgadhātukkhobhaṃ vūpasamentaṃ. Tenāha – ‘‘pokkharapatte …pe… vinivattitvā gato’’ti. Eseva nayo pāḷito atthato ca catutthena pañcamachaṭṭhānaṃ samānattā. Visarukkhavātasamphassenāti visarukkhasannissitavātasamphassena. Mandasītajaroti muduko sītajaro. Sesanti vuttāvasesaṃ. Sabbatthāti sattamādīsu catūsu.
ગિલાનવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Gilānavaggavaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
૪. પઠમગિલાનસુત્તં • 4. Paṭhamagilānasuttaṃ
૫. દુતિયગિલાનસુત્તં • 5. Dutiyagilānasuttaṃ
૬. તતિયગિલાનસુત્તં • 6. Tatiyagilānasuttaṃ
૭. પારઙ્ગમસુત્તં • 7. Pāraṅgamasuttaṃ
૮. વિરદ્ધસુત્તં • 8. Viraddhasuttaṃ
૯. અરિયસુત્તં • 9. Ariyasuttaṃ
૧૦. નિબ્બિદાસુત્તં • 10. Nibbidāsuttaṃ
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૪-૧૦. પઠમગિલાનસુત્તાદિવણ્ણના • 4-10. Paṭhamagilānasuttādivaṇṇanā