Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૯-૧૦. પઠમહત્થપાદોપમસુત્તાદિવણ્ણના

    9-10. Paṭhamahatthapādopamasuttādivaṇṇanā

    ૨૩૬-૨૩૭. નવમે હત્થેસુ, ભિક્ખવે, સતીતિ હત્થેસુ વિજ્જમાનેસુ. દસમે ન હોતીતિ વુચ્ચમાને બુજ્ઝનકાનં અજ્ઝાસયવસેન વુત્તં. દ્વીસુપિ ચેતેસુ વિપાકસુખદુક્ખમેવ દસ્સેત્વા વટ્ટવિવટ્ટં કથિતન્તિ.

    236-237. Navame hatthesu, bhikkhave, satīti hatthesu vijjamānesu. Dasame na hotīti vuccamāne bujjhanakānaṃ ajjhāsayavasena vuttaṃ. Dvīsupi cetesu vipākasukhadukkhameva dassetvā vaṭṭavivaṭṭaṃ kathitanti.

    સમુદ્દવગ્ગો નિટ્ઠિતો.

    Samuddavaggo niṭṭhito.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
    ૯. પઠમહત્થપાદોપમસુત્તં • 9. Paṭhamahatthapādopamasuttaṃ
    ૧૦. દુતિયહત્થપાદોપમસુત્તં • 10. Dutiyahatthapādopamasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૯-૧૦. પઠમહત્થપાદોપમસુત્તાદિવણ્ણના • 9-10. Paṭhamahatthapādopamasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact