Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૨. પઠમઇસિદત્તસુત્તવણ્ણના

    2. Paṭhamaisidattasuttavaṇṇanā

    ૩૪૪. અવિસારદત્તાતિ પઞ્હં બ્યાકાતું વેય્યત્તિયાભાવેન અસમત્થત્તા. ઉપાસકો થેરેસુ બ્યાકાતું અસક્કોન્તેસુ સયં બ્યાકાતુકામો પુચ્છતિ, ન વિહેસાધિપ્પાયો. પઠમવચનેન અબ્યાકરોન્તે દિસ્વાવ પુનપ્પુનં પુચ્છિતં વિહેસો વિય હોતીતિ કત્વા વુત્તં ‘‘વિહેસેતી’’તિ.

    344.Avisāradattāti pañhaṃ byākātuṃ veyyattiyābhāvena asamatthattā. Upāsako theresu byākātuṃ asakkontesu sayaṃ byākātukāmo pucchati, na vihesādhippāyo. Paṭhamavacanena abyākaronte disvāva punappunaṃ pucchitaṃ viheso viya hotīti katvā vuttaṃ ‘‘vihesetī’’ti.

    પઠમઇસિદત્તસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Paṭhamaisidattasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૨. પઠમઇસિદત્તસુત્તં • 2. Paṭhamaisidattasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૨. પઠમઇસિદત્તસુત્તવણ્ણના • 2. Paṭhamaisidattasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact