Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) |
૩. પઠમકુલપુત્તસુત્તાદિવણ્ણના
3. Paṭhamakulaputtasuttādivaṇṇanā
૧૦૭૩-૭૫. તતિયે અભિસમયાયાતિ અભિસમયત્થાય. સમણબ્રાહ્મણાતિ ચેત્થ સાસનાવચરા અધિપ્પેતા. તથા ચતુત્થપઞ્ચમેસુ, તેન તેન અભિલાપેન બુજ્ઝનકાનં પન અજ્ઝાસયેનેતાનિ વુત્તાનિ.
1073-75. Tatiye abhisamayāyāti abhisamayatthāya. Samaṇabrāhmaṇāti cettha sāsanāvacarā adhippetā. Tathā catutthapañcamesu, tena tena abhilāpena bujjhanakānaṃ pana ajjhāsayenetāni vuttāni.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
૩. પઠમકુલપુત્તસુત્તં • 3. Paṭhamakulaputtasuttaṃ
૪. દુતિયકુલપુત્તસુત્તં • 4. Dutiyakulaputtasuttaṃ
૫. પઠમસમણબ્રાહ્મણસુત્તં • 5. Paṭhamasamaṇabrāhmaṇasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૩. પઠમકુલપુત્તસુત્તાદિવણ્ણના • 3. Paṭhamakulaputtasuttādivaṇṇanā