Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) |
૩. પઠમકુલપુત્તસુત્તાદિવણ્ણના
3. Paṭhamakulaputtasuttādivaṇṇanā
૧૦૭૩-૭૫. સાસનાવચરા અધિપ્પેતા બાહિરકાનં સચ્ચાભિસમયસ્સ અભાવતો. તથાતિ ઇમિના ચતુત્થપઞ્ચમેસુ અત્થવિસેસાભાવં દસ્સેતિ. યદિ એવં કસ્મા વિસું વિસું દેસનાતિ આહ ‘‘તેન તેન અભિલાપેના’’તિઆદિ.
1073-75.Sāsanāvacarā adhippetā bāhirakānaṃ saccābhisamayassa abhāvato. Tathāti iminā catutthapañcamesu atthavisesābhāvaṃ dasseti. Yadi evaṃ kasmā visuṃ visuṃ desanāti āha ‘‘tena tena abhilāpenā’’tiādi.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
૩. પઠમકુલપુત્તસુત્તં • 3. Paṭhamakulaputtasuttaṃ
૪. દુતિયકુલપુત્તસુત્તં • 4. Dutiyakulaputtasuttaṃ
૫. પઠમસમણબ્રાહ્મણસુત્તં • 5. Paṭhamasamaṇabrāhmaṇasuttaṃ
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૩. પઠમકુલપુત્તસુત્તાદિવણ્ણના • 3. Paṭhamakulaputtasuttādivaṇṇanā