Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૩. સરણાનિવગ્ગો

    3. Saraṇānivaggo

    ૧-૨. પઠમમહાનામસુત્તાદિવણ્ણના

    1-2. Paṭhamamahānāmasuttādivaṇṇanā

    ૧૦૧૭-૧૮. તતિયસ્સ પઠમે ઇદ્ધન્તિ તેલમધુફાણિતાદીહિ સમિદ્ધં. ફીતન્તિ હત્થૂપગસીસૂપગગીવૂપગાદિઅલઙ્કારવસેન સુપુપ્ફિતં. આકિણ્ણમનુસ્સન્તિ નિરન્તરમનુસ્સં. સમ્બાધબ્યૂહન્તિ બ્યૂહા વુચ્ચન્તિ અવિનિબ્બિદ્ધરચ્છાયો, યા પવિટ્ઠમગ્ગેનેવ નિગ્ગચ્છન્તિ, તા સમ્બાધા બ્યૂહા બહુકા એત્થાતિ સમ્બાધબ્યૂહં. ઇમિનાપિ નગરસ્સ ઘનવાસમેવ દીપેતિ. ભન્તેનાતિ ઇતો ચિતો ચ પરિબ્ભમન્તેન ઉદ્ધતચારિના. દુતિયં ઉત્તાનમેવ.

    1017-18. Tatiyassa paṭhame iddhanti telamadhuphāṇitādīhi samiddhaṃ. Phītanti hatthūpagasīsūpagagīvūpagādialaṅkāravasena supupphitaṃ. Ākiṇṇamanussanti nirantaramanussaṃ. Sambādhabyūhanti byūhā vuccanti avinibbiddharacchāyo, yā paviṭṭhamaggeneva niggacchanti, tā sambādhā byūhā bahukā etthāti sambādhabyūhaṃ. Imināpi nagarassa ghanavāsameva dīpeti. Bhantenāti ito cito ca paribbhamantena uddhatacārinā. Dutiyaṃ uttānameva.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
    ૧. પઠમમહાનામસુત્તં • 1. Paṭhamamahānāmasuttaṃ
    ૨. દુતિયમહાનામસુત્તં • 2. Dutiyamahānāmasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧-૨. પઠમમહાનામસુત્તાદિવણ્ણના • 1-2. Paṭhamamahānāmasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact