Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૩. સરણાનિવગ્ગો

    3. Saraṇānivaggo

    ૧-૨. પઠમમહાનામસુત્તાદિવણ્ણના

    1-2. Paṭhamamahānāmasuttādivaṇṇanā

    ૧૦૧૭-૧૮. સમિદ્ધન્તિ સમ્પુણ્ણં. સુપુપ્ફિતન્તિ ઉપસોભિતતાય સુપુપ્ફિતસદિસત્તા. બ્યૂહા નામ યેહિ એવ પવિસન્તિ, તેહિ એવ નિક્ખમન્તિ. તેનાહ ‘‘બ્યૂહા વુચ્ચન્તિ અવિનિબ્બિદ્ધરચ્છાયો’’તિ. ઉદ્ધતચારિનાતિ યટ્ઠન્તરા.

    1017-18.Samiddhanti sampuṇṇaṃ. Supupphitanti upasobhitatāya supupphitasadisattā. Byūhā nāma yehi eva pavisanti, tehi eva nikkhamanti. Tenāha ‘‘byūhā vuccanti avinibbiddharacchāyo’’ti. Uddhatacārināti yaṭṭhantarā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
    ૧. પઠમમહાનામસુત્તં • 1. Paṭhamamahānāmasuttaṃ
    ૨. દુતિયમહાનામસુત્તં • 2. Dutiyamahānāmasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧-૨. પઠમમહાનામસુત્તાદિવણ્ણના • 1-2. Paṭhamamahānāmasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact