Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૧૨. લોકકામગુણવગ્ગો

    12. Lokakāmaguṇavaggo

    ૧-૨. પઠમમારપાસસુત્તાદિવણ્ણના

    1-2. Paṭhamamārapāsasuttādivaṇṇanā

    ૧૧૪-૧૧૫. આવસતિ એત્થ કિલેસમારોતિ આવાસો. કામગુણઅજ્ઝત્તિકબાહિરાનિ આયતનાનિ. કિલેસમારસ્સ આવાસં ગતો વસં ગતો. તિવિધસ્સાતિ પપઞ્ચસઞ્ઞાસઙ્ખાતસ્સ તિવિધસ્સપિ મારસ્સ. તતો એવ દેવપુત્તમારસ્સપિ વસં ગતોતિ સક્કા વિઞ્ઞાતું.

    114-115. Āvasati ettha kilesamāroti āvāso. Kāmaguṇaajjhattikabāhirāni āyatanāni. Kilesamārassa āvāsaṃ gato vasaṃ gato. Tividhassāti papañcasaññāsaṅkhātassa tividhassapi mārassa. Tato eva devaputtamārassapi vasaṃ gatoti sakkā viññātuṃ.

    પઠમમારપાસસુત્તાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Paṭhamamārapāsasuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
    ૧. પઠમમારપાસસુત્તં • 1. Paṭhamamārapāsasuttaṃ
    ૨. દુતિયમારપાસસુત્તં • 2. Dutiyamārapāsasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧-૨. પઠમમારપાસસુત્તાદિવણ્ણના • 1-2. Paṭhamamārapāsasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact