Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૬. પઠમમિત્તામચ્ચસુત્તવણ્ણના

    6. Paṭhamamittāmaccasuttavaṇṇanā

    ૧૦૧૨. વોહારમિત્તાતિ તંતંદાનગ્ગહણવસેન વોહારકા મિત્તા. આમન્તનપટિમન્તનઇરિયાપથાદીસુપીતિ આલાપસલ્લાપગમનનિસજ્જાદિઅત્થસંવિધાનાદીસુ . એકતો પવત્તકિચ્ચાતિ સહ પવત્તકત્તબ્બા. અમા સહ ભવન્તીતિ અમચ્ચા. ‘‘અમ્હાકં ઇમે’’તિ ઞાયન્તીતિ ઞાતી, આવાહવિવાહસમ્બદ્ધા. તેનાહ ‘‘સસ્સુસસુરપક્ખિકા’’તિ. યોનિસમ્બન્ધા વા સાલોહિતા. તેનાહ ‘‘ભાતિભગિનિમાતુલાદયો’’તિ.

    1012.Vohāramittāti taṃtaṃdānaggahaṇavasena vohārakā mittā. Āmantanapaṭimantanairiyāpathādīsupīti ālāpasallāpagamananisajjādiatthasaṃvidhānādīsu . Ekato pavattakiccāti saha pavattakattabbā. Amā saha bhavantīti amaccā. ‘‘Amhākaṃ ime’’ti ñāyantīti ñātī, āvāhavivāhasambaddhā. Tenāha ‘‘sassusasurapakkhikā’’ti. Yonisambandhā vā sālohitā. Tenāha ‘‘bhātibhaginimātulādayo’’ti.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૬. પઠમમિત્તામચ્ચસુત્તં • 6. Paṭhamamittāmaccasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૬. પઠમમિત્તામચ્ચસુત્તવણ્ણના • 6. Paṭhamamittāmaccasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact