Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૫-૬. પઠમનોચેઅસ્સાદસુત્તાદિવણ્ણના

    5-6. Paṭhamanoceassādasuttādivaṇṇanā

    ૧૭-૧૮. નિક્ખન્તાતિ લોકતો નિક્ખન્તા. વિસંયુત્તા સંયોગહેતૂનં કિલેસાનં પહીનત્તા નો સંયુત્તા. નો અધિમુત્તાતિ ન ઉસ્સુક્કજાતા. વિમરિયાદી…પે॰… ચેતસાતિ વિગતકિલેસવટ્ટમરિયાદતાય નિમ્મરિયાદીકતેન ચિત્તેન. ચતુસચ્ચમેવ કથિતં ચક્ખાદીનં અસ્સાદાદિનો કથિતત્તા.

    17-18.Nikkhantāti lokato nikkhantā. Visaṃyuttā saṃyogahetūnaṃ kilesānaṃ pahīnattā no saṃyuttā. No adhimuttāti na ussukkajātā. Vimariyādī…pe… cetasāti vigatakilesavaṭṭamariyādatāya nimmariyādīkatena cittena. Catusaccameva kathitaṃ cakkhādīnaṃ assādādino kathitattā.

    પઠમનોચેઅસ્સાદસુત્તાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Paṭhamanoceassādasuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
    ૫. પઠમનોચેઅસ્સાદસુત્તં • 5. Paṭhamanoceassādasuttaṃ
    ૬. દુતિયનોચેઅસ્સાદસુત્તં • 6. Dutiyanoceassādasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૫-૬. પઠમનોચેઅસ્સાદસુત્તાદિવણ્ણના • 5-6. Paṭhamanoceassādasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact