Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya |
7. பட²மபாபத⁴ம்மஸுத்தங்
7. Paṭhamapāpadhammasuttaṃ
207. ‘‘பாபஞ்ச வோ, பி⁴க்க²வே, தே³ஸெஸ்ஸாமி, பாபேன பாபதரஞ்ச; கல்யாணஞ்ச, கல்யாணேன கல்யாணதரஞ்ச. தங் ஸுணாத²…பே॰….
207. ‘‘Pāpañca vo, bhikkhave, desessāmi, pāpena pāpatarañca; kalyāṇañca, kalyāṇena kalyāṇatarañca. Taṃ suṇātha…pe….
‘‘கதமோ ச, பி⁴க்க²வே, பாபோ? இத⁴, பி⁴க்க²வே, ஏகச்சோ பாணாதிபாதீ ஹோதி…பே॰… மிச்சா²தி³ட்டி²கோ ஹோதி. அயங் வுச்சதி, பி⁴க்க²வே, பாபோ.
‘‘Katamo ca, bhikkhave, pāpo? Idha, bhikkhave, ekacco pāṇātipātī hoti…pe… micchādiṭṭhiko hoti. Ayaṃ vuccati, bhikkhave, pāpo.
‘‘கதமோ ச, பி⁴க்க²வே, பாபேன பாபதரோ? இத⁴, பி⁴க்க²வே, ஏகச்சோ அத்தனா ச பாணாதிபாதீ ஹோதி, பரஞ்ச பாணாதிபாதே ஸமாத³பேதி…பே॰… அத்தனா ச மிச்சா²தி³ட்டி²கோ ஹோதி, பரஞ்ச மிச்சா²தி³ட்டி²யா ஸமாத³பேதி. அயங் வுச்சதி, பி⁴க்க²வே, பாபேன பாபதரோ.
‘‘Katamo ca, bhikkhave, pāpena pāpataro? Idha, bhikkhave, ekacco attanā ca pāṇātipātī hoti, parañca pāṇātipāte samādapeti…pe… attanā ca micchādiṭṭhiko hoti, parañca micchādiṭṭhiyā samādapeti. Ayaṃ vuccati, bhikkhave, pāpena pāpataro.
‘‘கதமோ ச, பி⁴க்க²வே, கல்யாணோ? இத⁴, பி⁴க்க²வே, ஏகச்சோ பாணாதிபாதா படிவிரதோ ஹோதி…பே॰… ஸம்மாதி³ட்டி²கோ ஹோதி. அயங் வுச்சதி, பி⁴க்க²வே, கல்யாணோ.
‘‘Katamo ca, bhikkhave, kalyāṇo? Idha, bhikkhave, ekacco pāṇātipātā paṭivirato hoti…pe… sammādiṭṭhiko hoti. Ayaṃ vuccati, bhikkhave, kalyāṇo.
‘‘கதமோ ச, பி⁴க்க²வே, கல்யாணேன கல்யாணதரோ? இத⁴, பி⁴க்க²வே, ஏகச்சோ அத்தனா ச பாணாதிபாதா படிவிரதோ ஹோதி, பரஞ்ச பாணாதிபாதா வேரமணியா ஸமாத³பேதி…பே॰… அத்தனா ச ஸம்மாதி³ட்டி²கோ ஹோதி, பரஞ்ச ஸம்மாதி³ட்டி²யா ஸமாத³பேதி. அயங் வுச்சதி, பி⁴க்க²வே, கல்யாணேன கல்யாணதரோ’’தி. ஸத்தமங்.
‘‘Katamo ca, bhikkhave, kalyāṇena kalyāṇataro? Idha, bhikkhave, ekacco attanā ca pāṇātipātā paṭivirato hoti, parañca pāṇātipātā veramaṇiyā samādapeti…pe… attanā ca sammādiṭṭhiko hoti, parañca sammādiṭṭhiyā samādapeti. Ayaṃ vuccati, bhikkhave, kalyāṇena kalyāṇataro’’ti. Sattamaṃ.
Related texts:
அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / 7-10. பாபத⁴ம்மஸுத்தசதுக்கவண்ணனா • 7-10. Pāpadhammasuttacatukkavaṇṇanā
டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 1-10. ஸிக்கா²பத³ஸுத்தாதி³வண்ணனா • 1-10. Sikkhāpadasuttādivaṇṇanā