Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā

    ૬. પાટિદેસનીયકણ્ડો

    6. Pāṭidesanīyakaṇḍo

    ૧. પઠમપાટિદેસનીયસિક્ખાપદવણ્ણના

    1. Paṭhamapāṭidesanīyasikkhāpadavaṇṇanā

    ૫૫૩-૫. ‘‘પટિદેસેતબ્બાકારદસ્સન’’ન્તિ અટ્ઠકથાયં વુત્તત્તા પાળિયં આગતવસેનેવ આપત્તિ દેસેતબ્બા, ન અઞ્ઞથા. ‘‘અન્તરઘરે અન્તરઘરસઞ્ઞી’’તિઆદિના ચ ‘‘ખાદનીયભોજનીયે અખાદનીયઅભોજનીયસઞ્ઞી’’તિઆદિના ચ ‘‘ભિક્ખુનિયા અભિક્ખુનિસઞ્ઞી’’તિઆદિના ચ નયેન અપરેપિ તયો તિકચ્છેદા યોજેત્વા દસ્સેતબ્બા.

    553-5. ‘‘Paṭidesetabbākāradassana’’nti aṭṭhakathāyaṃ vuttattā pāḷiyaṃ āgatavaseneva āpatti desetabbā, na aññathā. ‘‘Antaraghare antaragharasaññī’’tiādinā ca ‘‘khādanīyabhojanīye akhādanīyaabhojanīyasaññī’’tiādinā ca ‘‘bhikkhuniyā abhikkhunisaññī’’tiādinā ca nayena aparepi tayo tikacchedā yojetvā dassetabbā.

    પઠમપાટિદેસનીયસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Paṭhamapāṭidesanīyasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવિભઙ્ગ • Mahāvibhaṅga / ૧. પઠમપાટિદેસનીયસિક્ખાપદં • 1. Paṭhamapāṭidesanīyasikkhāpadaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૧. પઠમપાટિદેસનીયસિક્ખાપદવણ્ણના • 1. Paṭhamapāṭidesanīyasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ૧. પઠમપાટિદેસનીયસિક્ખાપદવણ્ણના • 1. Paṭhamapāṭidesanīyasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૧. પઠમપાટિદેસનીયસિક્ખાપદ-અત્થયોજના • 1. Paṭhamapāṭidesanīyasikkhāpada-atthayojanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact