Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૪. પુઞ્ઞાભિસન્દવગ્ગો

    4. Puññābhisandavaggo

    ૧. પઠમપુઞ્ઞાભિસન્દસુત્તવણ્ણના

    1. Paṭhamapuññābhisandasuttavaṇṇanā

    ૧૦૨૭. અવિચ્છેદેન નિચ્ચપ્પવત્તિયમાનાનિ પુઞ્ઞાનિ અભિસન્દનટ્ઠેન ‘‘પુઞ્ઞાભિસન્દા’’તિ વુત્તા, તેન પુઞ્ઞનદિયોતિ અત્થો વુત્તો. સુખસ્સ આહરણતો આનયનતો સુખસ્સાહારો.

    1027. Avicchedena niccappavattiyamānāni puññāni abhisandanaṭṭhena ‘‘puññābhisandā’’ti vuttā, tena puññanadiyoti attho vutto. Sukhassa āharaṇato ānayanato sukhassāhāro.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧. પઠમપુઞ્ઞાભિસન્દસુત્તં • 1. Paṭhamapuññābhisandasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧. પઠમપુઞ્ઞાભિસન્દસુત્તવણ્ણના • 1. Paṭhamapuññābhisandasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact