Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) |
૩-૮. પઠમસારિપુત્તકોટ્ઠિકસુત્તાદિવણ્ણના
3-8. Paṭhamasāriputtakoṭṭhikasuttādivaṇṇanā
૪૧૨-૪૧૭. તતિયે રૂપગતમેતન્તિ રૂપમત્તમેતં. એત્થ રૂપતો અઞ્ઞો કોચિ સત્તો નામ ન ઉપલબ્ભતિ, રૂપે પન સતિ નામમત્તં એતં હોતીતિ દસ્સેતિ. વેદનાગતમેતન્તિઆદીસુપિ એસેવ નયો. અયં ખો આવુસો હેતૂતિ અયં રૂપાદીનિ મુઞ્ચિત્વા અનુપલબ્ભિયસભાવો હેતુ, યેનેતં અબ્યાકતં ભગવતાતિ. ચતુત્થાદીનિ ઉત્તાનત્થાનેવ.
412-417. Tatiye rūpagatametanti rūpamattametaṃ. Ettha rūpato añño koci satto nāma na upalabbhati, rūpe pana sati nāmamattaṃ etaṃ hotīti dasseti. Vedanāgatametantiādīsupi eseva nayo. Ayaṃ kho āvuso hetūti ayaṃ rūpādīni muñcitvā anupalabbhiyasabhāvo hetu, yenetaṃ abyākataṃ bhagavatāti. Catutthādīni uttānatthāneva.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
૩. પઠમસારિપુત્તકોટ્ઠિકસુત્તં • 3. Paṭhamasāriputtakoṭṭhikasuttaṃ
૪. દુતિયસારિપુત્તકોટ્ઠિકસુત્તં • 4. Dutiyasāriputtakoṭṭhikasuttaṃ
૫. તતિયસારિપુત્તકોટ્ઠિકસુત્તં • 5. Tatiyasāriputtakoṭṭhikasuttaṃ
૬. ચતુત્થસારિપુત્તકોટ્ઠિકસુત્તં • 6. Catutthasāriputtakoṭṭhikasuttaṃ
૭. મોગ્ગલ્લાનસુત્તં • 7. Moggallānasuttaṃ
૮. વચ્છગોત્તસુત્તં • 8. Vacchagottasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૩-૮. પઠમસારિપુત્તકોટ્ઠિકસુત્તાદિવણ્ણના • 3-8. Paṭhamasāriputtakoṭṭhikasuttādivaṇṇanā