Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૬. પઠમવિભઙ્ગસુત્તવણ્ણના

    6. Paṭhamavibhaṅgasuttavaṇṇanā

    ૫૦૬. છટ્ઠે કાયિકન્તિ કાયપસાદવત્થુકં. સુખન્તિ અયમસ્સ સરૂપનિદ્દેસો. સાતન્તિ તસ્સેવ વેવચનં, મધુરન્તિ વુત્તં હોતિ. કાયસમ્ફસ્સજન્તિ કાયસમ્ફસ્સતો જાતં. સુખં સાતન્તિ વુત્તનયમેવ. વેદયિતન્તિ અયમસ્સ સબ્બવેદનાસાધારણો અઞ્ઞધમ્મવિસિટ્ઠો સભાવનિદ્દેસો. ઇમિના નયેન સેસેસુપિ અત્થો વેદિતબ્બો. કાયિકં વા ચેતસિકં વાતિ એત્થ પન ચક્ખાદયો ચત્તારો પસાદકાયે વત્થું કત્વા ઉપ્પત્તિવસેન કાયિકન્તિ વુત્તં. કાયપસાદવત્થુકં પન અદુક્ખમસુખં નામ નત્થિ.

    506. Chaṭṭhe kāyikanti kāyapasādavatthukaṃ. Sukhanti ayamassa sarūpaniddeso. Sātanti tasseva vevacanaṃ, madhuranti vuttaṃ hoti. Kāyasamphassajanti kāyasamphassato jātaṃ. Sukhaṃ sātanti vuttanayameva. Vedayitanti ayamassa sabbavedanāsādhāraṇo aññadhammavisiṭṭho sabhāvaniddeso. Iminā nayena sesesupi attho veditabbo. Kāyikaṃ vā cetasikaṃ vāti ettha pana cakkhādayo cattāro pasādakāye vatthuṃ katvā uppattivasena kāyikanti vuttaṃ. Kāyapasādavatthukaṃ pana adukkhamasukhaṃ nāma natthi.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૬. પઠમવિભઙ્ગસુત્તં • 6. Paṭhamavibhaṅgasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૬. પઠમવિભઙ્ગસુત્તવણ્ણના • 6. Paṭhamavibhaṅgasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact