Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) |
૪. પથવીસુત્તાદિવણ્ણના
4. Pathavīsuttādivaṇṇanā
૭૮-૮૪. ચક્કવાળબ્ભન્તરાયાતિ ચક્કવાળપબ્બતસ્સ અન્તોગધાય.
78-84.Cakkavāḷabbhantarāyāti cakkavāḷapabbatassa antogadhāya.
છટ્ઠાદીસુ વુત્તનયેનેવાતિ ઇધ છટ્ઠસુત્તાદીસુ પઠમસુત્તાદીસુ વુત્તનયેનેવાતિ અત્થો વેદિતબ્બો વિસેસાભાવતો.
Chaṭṭhādīsu vuttanayenevāti idha chaṭṭhasuttādīsu paṭhamasuttādīsu vuttanayenevāti attho veditabbo visesābhāvato.
પરિયોસાનેતિ ઇમસ્સ અભિસમયસંયુત્તસ્સ ઓસાનટ્ઠાને. અઞ્ઞતિત્થિયસમણબ્રાહ્મણપરિબ્બાજકાનન્તિ અઞ્ઞતિત્થિયાનં. ગુણાધિગમોતિ ઝાનાભિઞ્ઞાસહિતો ગુણાધિગમો. સતભાગમ્પિ…પે॰… ન ઉપગચ્છતિ સચ્ચપટિવેધસ્સ મહાનુભાવત્તા. તેનાહ ભગવા પચ્ચક્ખસબ્બધમ્મો ‘‘એવં મહાધિગમો, ભિક્ખવે, દિટ્ઠિસમ્પન્નો પુગ્ગલો એવં મહાભિઞ્ઞો’’તિ.
Pariyosāneti imassa abhisamayasaṃyuttassa osānaṭṭhāne. Aññatitthiyasamaṇabrāhmaṇaparibbājakānanti aññatitthiyānaṃ. Guṇādhigamoti jhānābhiññāsahito guṇādhigamo. Satabhāgampi…pe… na upagacchati saccapaṭivedhassa mahānubhāvattā. Tenāha bhagavā paccakkhasabbadhammo ‘‘evaṃ mahādhigamo, bhikkhave, diṭṭhisampanno puggalo evaṃ mahābhiñño’’ti.
પથવીસુત્તાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Pathavīsuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.
સારત્થપ્પકાસિનિયા સંયુત્તનિકાય-અટ્ઠકથાય
Sāratthappakāsiniyā saṃyuttanikāya-aṭṭhakathāya
અભિસમયસંયુત્તવણ્ણનાય લીનત્થપ્પકાસના સમત્તા.
Abhisamayasaṃyuttavaṇṇanāya līnatthappakāsanā samattā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
૫. પથવીસુત્તં • 5. Pathavīsuttaṃ
૬. દુતિયપથવીસુત્તં • 6. Dutiyapathavīsuttaṃ
૭. સમુદ્દસુત્તં • 7. Samuddasuttaṃ
૮. દુતિયસમુદ્દસુત્તં • 8. Dutiyasamuddasuttaṃ
૯. પબ્બતસુત્તં • 9. Pabbatasuttaṃ
૧૦. દુતિયપબ્બતસુત્તં • 10. Dutiyapabbatasuttaṃ
૧૧. તતિયપબ્બતસુત્તં • 11. Tatiyapabbatasuttaṃ
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૫. પથવીસુત્તાદિવણ્ણના • 5. Pathavīsuttādivaṇṇanā