Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૯. પાથેય્યસુત્તં

    9. Pātheyyasuttaṃ

    ૭૯.

    79.

    ‘‘કિંસુ બન્ધતિ પાથેય્યં, કિંસુ ભોગાનમાસયો;

    ‘‘Kiṃsu bandhati pātheyyaṃ, kiṃsu bhogānamāsayo;

    કિંસુ નરં પરિકસ્સતિ, કિંસુ લોકસ્મિ દુજ્જહં;

    Kiṃsu naraṃ parikassati, kiṃsu lokasmi dujjahaṃ;

    કિસ્મિં બદ્ધા પુથૂ સત્તા, પાસેન સકુણી યથા’’તિ.

    Kismiṃ baddhā puthū sattā, pāsena sakuṇī yathā’’ti.

    ‘‘સદ્ધા બન્ધતિ પાથેય્યં, સિરી ભોગાનમાસયો;

    ‘‘Saddhā bandhati pātheyyaṃ, sirī bhogānamāsayo;

    ઇચ્છા નરં પરિકસ્સતિ, ઇચ્છા લોકસ્મિ દુજ્જહા;

    Icchā naraṃ parikassati, icchā lokasmi dujjahā;

    ઇચ્છાબદ્ધા પુથૂ સત્તા, પાસેન સકુણી યથા’’તિ.

    Icchābaddhā puthū sattā, pāsena sakuṇī yathā’’ti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૯. પાથેય્યસુત્તવણ્ણના • 9. Pātheyyasuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૯. પાથેય્યસુત્તવણ્ણના • 9. Pātheyyasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact