Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    9. பாதெ²ய்யஸுத்தவண்ணனா

    9. Pātheyyasuttavaṇṇanā

    79. ஸத்³தா⁴ ப³ந்த⁴தி பாதெ²ய்யந்தி ஸத்³தா⁴ நாம ஸத்தஸ்ஸ மரணவஸேன மஹாபத²ங் ஸங்வஜதோ மஹாகந்தாரங் படிபஜ்ஜதோ மஹாவிது³க்³க³ங் பக்க²ந்த³தோ பாதெ²ய்யபுடங் ப³ந்த⁴தி ஸம்ப³லங் ஸஜ்ஜேதி. கத²ந்தி ஆஹ ‘‘ஸத்³த⁴ங் உப்பாதெ³த்வா’’திஆதி³. ஏதங் வுத்தந்தி ‘‘ஸத்³தா⁴ ப³ந்த⁴தி பாதெ²ய்ய’’ந்தி ஏதங் கா³தா²பத³ங் வுத்தங் ப⁴க³வதா. ஸிரீதி கதபுஞ்ஞேஹி ஸேவீயதி தேஹி படிலபீ⁴யதீதி ஸிரீ. இஸ்ஸரியங் விப⁴வோ. ஆஸயிதப்³ப³தோ ஆஸயோ, வஸனட்டா²னங் நிகேதந்தி அத்தோ². பரிகட்³ட⁴தீதி இச்சா²வஸிகங் புக்³க³லங் தத்த² தத்த² உபகட்³ட⁴தி.

    79.Saddhā bandhati pātheyyanti saddhā nāma sattassa maraṇavasena mahāpathaṃ saṃvajato mahākantāraṃ paṭipajjato mahāviduggaṃ pakkhandato pātheyyapuṭaṃ bandhati sambalaṃ sajjeti. Kathanti āha ‘‘saddhaṃ uppādetvā’’tiādi. Etaṃ vuttanti ‘‘saddhā bandhati pātheyya’’nti etaṃ gāthāpadaṃ vuttaṃ bhagavatā. Sirīti katapuññehi sevīyati tehi paṭilabhīyatīti sirī. Issariyaṃ vibhavo. Āsayitabbato āsayo, vasanaṭṭhānaṃ niketanti attho. Parikaḍḍhatīti icchāvasikaṃ puggalaṃ tattha tattha upakaḍḍhati.

    பாதெ²ய்யஸுத்தவண்ணனா நிட்டி²தா.

    Pātheyyasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya / 9. பாதெ²ய்யஸுத்தங் • 9. Pātheyyasuttaṃ

    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / 9. பாதெ²ய்யஸுத்தவண்ணனா • 9. Pātheyyasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact