Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૯. પાથેય્યસુત્તવણ્ણના

    9. Pātheyyasuttavaṇṇanā

    ૭૯. સદ્ધા બન્ધતિ પાથેય્યન્તિ સદ્ધા નામ સત્તસ્સ મરણવસેન મહાપથં સંવજતો મહાકન્તારં પટિપજ્જતો મહાવિદુગ્ગં પક્ખન્દતો પાથેય્યપુટં બન્ધતિ સમ્બલં સજ્જેતિ. કથન્તિ આહ ‘‘સદ્ધં ઉપ્પાદેત્વા’’તિઆદિ. એતં વુત્તન્તિ ‘‘સદ્ધા બન્ધતિ પાથેય્ય’’ન્તિ એતં ગાથાપદં વુત્તં ભગવતા. સિરીતિ કતપુઞ્ઞેહિ સેવીયતિ તેહિ પટિલભીયતીતિ સિરી. ઇસ્સરિયં વિભવો. આસયિતબ્બતો આસયો, વસનટ્ઠાનં નિકેતન્તિ અત્થો. પરિકડ્ઢતીતિ ઇચ્છાવસિકં પુગ્ગલં તત્થ તત્થ ઉપકડ્ઢતિ.

    79.Saddhā bandhati pātheyyanti saddhā nāma sattassa maraṇavasena mahāpathaṃ saṃvajato mahākantāraṃ paṭipajjato mahāviduggaṃ pakkhandato pātheyyapuṭaṃ bandhati sambalaṃ sajjeti. Kathanti āha ‘‘saddhaṃ uppādetvā’’tiādi. Etaṃ vuttanti ‘‘saddhā bandhati pātheyya’’nti etaṃ gāthāpadaṃ vuttaṃ bhagavatā. Sirīti katapuññehi sevīyati tehi paṭilabhīyatīti sirī. Issariyaṃ vibhavo. Āsayitabbato āsayo, vasanaṭṭhānaṃ niketanti attho. Parikaḍḍhatīti icchāvasikaṃ puggalaṃ tattha tattha upakaḍḍhati.

    પાથેય્યસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Pātheyyasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૯. પાથેય્યસુત્તં • 9. Pātheyyasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૯. પાથેય્યસુત્તવણ્ણના • 9. Pātheyyasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact