Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā

    ૨. પટિચ્ચસમુપ્પાદકથાવણ્ણના

    2. Paṭiccasamuppādakathāvaṇṇanā

    ૪૫૧. કારણટ્ઠેન ઠિતતાતિ કારણભાવેન બ્યભિચરણાભાવમાહ. યો હિ ધમ્મો યસ્સ ધમ્મસ્સ યદા કારણં હોતિ, ન તસ્સ તદા અઞ્ઞથાભાવો અત્થિ, સા ચ અત્થતો કારણભાવોયેવાતિ ‘‘કારણભાવોયેવા’’તિ આહ.

    451. Kāraṇaṭṭhena ṭhitatāti kāraṇabhāvena byabhicaraṇābhāvamāha. Yo hi dhammo yassa dhammassa yadā kāraṇaṃ hoti, na tassa tadā aññathābhāvo atthi, sā ca atthato kāraṇabhāvoyevāti ‘‘kāraṇabhāvoyevā’’ti āha.

    પટિચ્ચસમુપ્પાદકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Paṭiccasamuppādakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૫૪) ૨. પટિચ્ચસમુપ્પાદકથા • (54) 2. Paṭiccasamuppādakathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૨. પટિચ્ચસમુપ્પાદકથાવણ્ણના • 2. Paṭiccasamuppādakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૨. પટિચ્ચસમુપ્પાદકથાવણ્ણના • 2. Paṭiccasamuppādakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact