Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā

    પટિચ્છન્નપરિવાસાદિકથાવણ્ણના

    Paṭicchannaparivāsādikathāvaṇṇanā

    ૧૦૮. ‘‘વિસું માનત્થં ચરિતબ્બન્તિ મૂલાય પટિકસ્સનં અકત્વા વિસું કમ્મવાચાયા’’તિ ચ લિખિતં. ‘‘સઙ્ઘાદિસેસાપત્તી’’તિ વુત્તત્તા એકોવ, એકવત્થુમ્હિ આપન્ના સઙ્ઘાદિસેસા થુલ્લચ્ચયદુક્કટમિસ્સકા નામ. મક્ખધમ્મો નામ છાદેતુકામતા.

    108.‘‘Visuṃ mānatthaṃ caritabbanti mūlāya paṭikassanaṃ akatvā visuṃ kammavācāyā’’ti ca likhitaṃ. ‘‘Saṅghādisesāpattī’’ti vuttattā ekova, ekavatthumhi āpannā saṅghādisesā thullaccayadukkaṭamissakā nāma. Makkhadhammo nāma chādetukāmatā.

    ૧૪૩. ધમ્મતાતિ ધમ્મતાય, તથાતાયાતિ અત્થો ‘‘અલજ્જિતા’’તિ એત્થ વિય.

    143.Dhammatāti dhammatāya, tathātāyāti attho ‘‘alajjitā’’ti ettha viya.

    ૧૪૮. પુરિમં ઉપાદાય દ્વે માસા પરિવસિતબ્બાતિ એત્થ ‘‘પરિવસિતદિવસાપિ ગણનૂપગા હોન્તી’’તિ લિખિતં.

    148.Purimaṃ upādāya dve māsā parivasitabbāti ettha ‘‘parivasitadivasāpi gaṇanūpagā hontī’’ti likhitaṃ.

    ૧૮૪. તસ્મિં ભૂમિયન્તિ તસ્સં ભૂમિયં. સમ્બહુલા સઙ્ઘાદિસેસા આપત્તિયો આપજ્જતિ પરિમાણમ્પીતિઆદિ જાતિવસેનેકવચનં.

    184.Tasmiṃ bhūmiyanti tassaṃ bhūmiyaṃ. Sambahulā saṅghādisesā āpattiyo āpajjati parimāṇampītiādi jātivasenekavacanaṃ.

    સમુચ્ચયક્ખન્ધકવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Samuccayakkhandhakavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / ચૂળવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Cūḷavagga-aṭṭhakathā
    પટિચ્છન્નપરિવાસકથા • Paṭicchannaparivāsakathā
    દ્વેભિક્ખુવારએકાદસકાદિકથા • Dvebhikkhuvāraekādasakādikathā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / પટિચ્છન્નપરિવાસકથાવણ્ણના • Paṭicchannaparivāsakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / પટિચ્છન્નપરિવાસકથાવણ્ણના • Paṭicchannaparivāsakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi
    પટિચ્છન્નપરિવાસકથા • Paṭicchannaparivāsakathā
    ૮. દ્વેભિક્ખુવારએકાદસકાદિકથા • 8. Dvebhikkhuvāraekādasakādikathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact