Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā |
૯. પાતિમોક્ખટ્ઠપનક્ખન્ધકવણ્ણના
9. Pātimokkhaṭṭhapanakkhandhakavaṇṇanā
પાતિમોક્ખુદ્દેસયાચનકથાવણ્ણના
Pātimokkhuddesayācanakathāvaṇṇanā
૩૮૩-૪. ‘‘નન્દિમુખી’’તિ લિખિતં. આયતકેનેવાતિ આદિમ્હિ એવ. યન્તિ યસ્મા. સવન્તિયો મહાનદિયો. ‘‘મહન્તભૂતાન’’ન્તિ પાઠો. પત્તાતિ પત્વા. ‘‘સમૂલિકાય ઠપેતિ અકતાયા’’તિ ઠપનકસ્સ સઞ્ઞામૂલવસેન વુત્તં. તં વત્થું અવિનિચ્છિનિત્વાવ પરિસા વુટ્ઠાતિ.
383-4. ‘‘Nandimukhī’’ti likhitaṃ. Āyatakenevāti ādimhi eva. Yanti yasmā. Savantiyo mahānadiyo. ‘‘Mahantabhūtāna’’nti pāṭho. Pattāti patvā. ‘‘Samūlikāya ṭhapeti akatāyā’’ti ṭhapanakassa saññāmūlavasena vuttaṃ. Taṃ vatthuṃ avinicchinitvāva parisā vuṭṭhāti.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ચૂળવગ્ગપાળિ • Cūḷavaggapāḷi
૧. પાતિમોક્ખુદ્દેસયાચના • 1. Pātimokkhuddesayācanā
૨. મહાસમુદ્દેઅટ્ઠચ્છરિયં • 2. Mahāsamuddeaṭṭhacchariyaṃ
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / ચૂળવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Cūḷavagga-aṭṭhakathā / પાતિમોક્ખુદ્દેસયાચનકથા • Pātimokkhuddesayācanakathā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā
પાતિમોક્ખુદ્દેસયાચનકથાવણ્ણના • Pātimokkhuddesayācanakathāvaṇṇanā
મહાસમુદ્દે અટ્ઠચ્છરિયકથાવણ્ણના • Mahāsamudde aṭṭhacchariyakathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / પાતિમોક્ખુદ્દેસયાચનકથાવણ્ણના • Pātimokkhuddesayācanakathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૧. પાતિમોક્ખુદ્દેસયાચનકથા • 1. Pātimokkhuddesayācanakathā