Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૮. પટિપન્નસુત્તવણ્ણના

    8. Paṭipannasuttavaṇṇanā

    ૪૮૮. અટ્ઠમે તતો મુદુતરેહીતિ મગ્ગફલવસેન નિસ્સક્કં વેદિતબ્બં. તં પાળિયં વુત્તમેવ. બાહિરોતિ ઇમેહિ અટ્ઠહિ પુગ્ગલેહિ બહિભૂતો. પુથુજ્જનપક્ખે ઠિતોતિ પુથુજ્જનકોટ્ઠાસે ઠિતો. ઇમસ્મિં સુત્તે લોકુત્તરાનેવ ઇન્દ્રિયાનિ કથિતાનિ.

    488. Aṭṭhame tato mudutarehīti maggaphalavasena nissakkaṃ veditabbaṃ. Taṃ pāḷiyaṃ vuttameva. Bāhiroti imehi aṭṭhahi puggalehi bahibhūto. Puthujjanapakkhe ṭhitoti puthujjanakoṭṭhāse ṭhito. Imasmiṃ sutte lokuttarāneva indriyāni kathitāni.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૮. પટિપન્નસુત્તં • 8. Paṭipannasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૮. પટિપન્નસુત્તવણ્ણના • 8. Paṭipannasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact