Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi |
૨૩. તેવીસતિમવગ્ગો
23. Tevīsatimavaggo
(૨૨૫) ૮. પતિરૂપકથા
(225) 8. Patirūpakathā
૯૧૫. અત્થિ ન રાગો રાગપતિરૂપકોતિ? આમન્તા. અત્થિ ન ફસ્સો ફસ્સપતિરૂપકો, અત્થિ ન વેદના વેદનાપતિરૂપિકા, અત્થિ ન સઞ્ઞા સઞ્ઞાપતિરૂપિકા , અત્થિ ન ચેતના ચેતનાપતિરૂપિકા, અત્થિ ન ચિત્તં ચિત્તપતિરૂપકં, અત્થિ ન સદ્ધા સદ્ધાપતિરૂપિકા, અત્થિ ન વીરિયં વીરિયપતિરૂપકં, અત્થિ ન સતિ સતિપતિરૂપિકા, અત્થિ ન સમાધિ સમાધિપતિરૂપકો , અત્થિ ન પઞ્ઞા પઞ્ઞાપતિરૂપિકાતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….
915. Atthi na rāgo rāgapatirūpakoti? Āmantā. Atthi na phasso phassapatirūpako, atthi na vedanā vedanāpatirūpikā, atthi na saññā saññāpatirūpikā , atthi na cetanā cetanāpatirūpikā, atthi na cittaṃ cittapatirūpakaṃ, atthi na saddhā saddhāpatirūpikā, atthi na vīriyaṃ vīriyapatirūpakaṃ, atthi na sati satipatirūpikā, atthi na samādhi samādhipatirūpako , atthi na paññā paññāpatirūpikāti? Na hevaṃ vattabbe…pe….
૯૧૬. અત્થિ ન દોસો દોસપતિરૂપકો, અત્થિ ન મોહો મોહપતિરૂપકો, અત્થિ ન કિલેસો કિલેસપતિરૂપકોતિ? આમન્તા. અત્થિ ન ફસ્સો ફસ્સપતિરૂપકો…પે॰… અત્થિ ન પઞ્ઞા પઞ્ઞાપતિરૂપિકાતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….
916. Atthi na doso dosapatirūpako, atthi na moho mohapatirūpako, atthi na kileso kilesapatirūpakoti? Āmantā. Atthi na phasso phassapatirūpako…pe… atthi na paññā paññāpatirūpikāti? Na hevaṃ vattabbe…pe….
પતિરૂપકથા નિટ્ઠિતા.
Patirūpakathā niṭṭhitā.
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૮. પતિરૂપકથાવણ્ણના • 8. Patirūpakathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૮. પતિરૂપકથાવણ્ણના • 8. Patirūpakathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૮. પતિરૂપકથાવણ્ણના • 8. Patirūpakathāvaṇṇanā