Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā

    ૮. પતિરૂપકથાવણ્ણના

    8. Patirūpakathāvaṇṇanā

    ૯૧૫-૯૧૬. મેત્તાદયો સન્ધાય ‘‘મેત્તાદયો વિય ન રાગો રાગપતિરૂપકો કોચિ અત્થીતિ રાગમેવ ગણ્હાતિ, એવં દોસેપી’’તિ વદન્તિ.

    915-916. Mettādayo sandhāya ‘‘mettādayo viya na rāgo rāgapatirūpako koci atthīti rāgameva gaṇhāti, evaṃ dosepī’’ti vadanti.

    પતિરૂપકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Patirūpakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૨૨૫) ૮. પતિરૂપકથા • (225) 8. Patirūpakathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૮. પતિરૂપકથાવણ્ણના • 8. Patirūpakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૮. પતિરૂપકથાવણ્ણના • 8. Patirūpakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact